Olympios
Image default
Bedrijven

Hoe leg je een rieten dak?

Hoe leg je een rieten dak?

Rietendaken worden al heel wat jaren gelegd, maar tegenwoordig zijn er steeds meer nieuwe en betere technieken voor. Ben je opzoek naar een goed rietdekkersbedrijf dan zou www.rietwerk.nl weleens wat voor u kunnen zijn!

Een rietendak komt dus al jaren voor, maar hoe worden deze daken eigenlijk gemaakt? Het maken van rietendaken wordt al gedaan sinds het begin van de mensheid, maar door veel innovaties op dit gebied wordt het tegenwoordig wat anders gedaan. Dit komt vooral door de introductie van twee nieuwe innovatieve systemen op dit gebied.

Je kunt niet gelijk beginnen met het leggen van een rieten dak, dit omdat het riet erg brandbaar is. Losse stukjes en bladeren moeten eerst worden verwijderd. Wanneer het riet zichtbaar is in een kamer in het huis moet het eerst goed worden gekamd zodat al het vuil verwijderd is.

Voor het aanleggen van een rieten dak is speciaal gereedschap nodig, zeker wanneer je het dak op de klassieke manier wilt maken. Ten eerste is er een sikkel, dit wordt gebruikt om de bundels met de hand te snijden en ook om de bundels schoon te maken. Er wordt ook gebruik gemaakt van een spade, dit wordt gebruikt om de vorm van het riet te verbeteren zodat het makkelijker geplaatst kan worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van een directe naald, met deze naald kan het riet direct op de constructie worden aangebracht. Als laatst wordt er gebruik gemaakt van de klimhaak, er word meestal gebruik gemaakt van een s-vormige klimhaak. Deze haak geeft de rietdekker meer voetsteun tijdens het leggen van het dak.

Meestal wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk riet uit Zuid-Afrika, dit riet is erg flexibel en makkelijk in gebruik. Ook staat het bekend om het beste riet om riettegels mee te maken. Riettegels zijn over het algemeen de beste manier van rietdekken, het is een stuk minder gevaarlijk dan de traditionele manier.

Meer over dit artikel : bezoek de site