Olympios
Image default
Bedrijven

Massages zijn overal goed voor

Een hele fijne massage die je lichaam goed laat ontspannen is zowel voor lichaam als geest heel prettig. Het is fijn als je een massage laat uitvoeren door een professionele masseur, maar je kunt thuis ook leren masseren. Oefen dan vooral met je partner of iemand bij wie jij je lichamelijk comfortabel voelt. Massagetechnieken kun je aanleren en dan is het vooral een kwestie van oefenen en vragen of degene die gemasseerd wordt het wel fijn vindt. Bij massages komt het hormoon oxytocine vrij. Oxytocine zorgt voor je welzijn met een betere nachtrust en minder stress als gevolg. Dit is heel erg fijn natuurlijk. Bij stress en vermoeidheid zijn massages dan ook zeer aan te raden.

De voordelen van massages

Een groot voordeel van een massage is dat je een betere doorbloeding krijgt. Het lichaam krijgt zo meer voedingsstoffen. Afvalstoffen worden juist afgevoerd. Zeker na een flinke sessie in de sportschool, zijn massages echt ideaal om je spieren te laten herstellen en je bloeddruk laag te krijgen. Zorg dat je lichaam in een volkomen ontspannen staat komt door je regelmatig te laten masseren. Harde spieren die door stress ontstaan, kun je heel goed wegkrijgen door flink te masseren. De conditie van je spieren zal hierdoor verbeteren en zeker als je snel last hebt van spierpijn, zou je met enige regelmaat moeten kiezen voor een massage. Langzaam wrijven kan zorgen voor pijnvermindering en verlichting van pijntjes door je hele lichaam. Dit is dus heel erg prettig.

Tips voor een thuismassage

Etherische olie kopen om te helpen bij een massage is natuurlijk fijn als je besluit te gaan masseren. Massageolie voelt niet erg vet aan en is prettig om mee te werken. Ga je etherische olie kopen, dan is het raadzaam om even te overleggen in de winkel. Zorg verder voor veel comfort en genoeg handdoeken. Laat een persoon wennen aan je handen en bouw een massage voorzichtig op. Het is handig en fijn als je jezelf wat massagetechnieken aanleert. Er bestaan allerlei soorten technieken en je krijgt alles onder de knie zodra je het vaker doet.

https://www.origanic.nl/collections/etherische-olien