Olympios
Image default
Bedrijven

Waarom het handig is oom een steiger te kopen?

Steigers worden steeds meer gebruikt. Vroeger gebruikte mensen meer ladders en trappen, maar dit is niet zo handig meer. Tegenwoordig worden steigers meer gebruikt. Ze worden gebruikt omdat ze heel handig zijn. Veel handiger dan ladders en trappen bijvoorbeeld. Ze zijn allemaal veel stabieler. En je hebt een grotere werkruimte. Als je op een ladder of een trap gaat werken dan heb je niet zo veel ruimte om te werken. Dit komt doordat de trappen en ladders erg dun zijn. Dit maakt het heel onhandig om daar bijvoorbeeld klussen mee te doen. Als je bijvoorbeeld moet schilderen, dan moet je op veel plekken komen, en dat gaat lastig als je er gebruik van maakt. 

Verschillende klussen

Steigers kunnen gebruikt worden voor heel veel verschillende klussen. Voor elke klus heb je er wel een die er goed bij past. Dit maakt ze ideaal. Je kunt er voor elke klus wel een gebruiken. Alleen is het belangrijk dat je de juiste gebruikt. Als je de verkeerde gebruikt kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Wil je werken op een grote hoogte?  Dan is het handig om een gevelsteiger te gebruiken. Ze kunnen tot wel boven de 20 meter gebruikt worden. Dit is zo omdat ze ook op deze hoogte nog erg stevig zijn. 

Snel op en afbouwen

Bij sommige steigers duurt het erg lang om op en af te bouwen, maar dit is niet het geval bij de gevelsteiger. Het kan namelijk erg snel op en afgebouwd worden. Ze zijn gemakkelijk op en af te bouwen. Doordat het zo gemakkelijk is kan het ook sneller gedaan worden. Als je het dus op een ander plaatse nodig hebt, dan kan dit snel worden afgebouwd en opgebouwd. Dat is erg handig, omdat je het niet kunt verplaatsen met wielen bijvoorbeeld. Het opbouwen gaat altijd veilig, omdat je van beneden naar boven werkt.