Olympios
Image default
Bedrijven

Een rieten dak

Een rieten dak is een mooie en ook duurzame investering. Helaas zijn veel mensen niet goed geïnformeerd over een rieten dak. Zo vinden veel mensen een rieten dak erg duur en daarnaast heb je ook een verhoogd risico op brand. Een rieten dak is inderdaad niet goedkoop, maar een pannendak is dit in principe ook niet. Een rieten dak is vooral een investering in de toekomst, sommige rieten daken gaan wel 50 jaar mee. Er moet wel regelmatig onderhoud gepleegd worden aan het rieten dak door bijvoorbeeld algenvorming te bestrijden en het rieten dak over het algemeen gewoon goed schoon te houden.

 

Daarnaast is een rieten dak tegenwoordig niet meer erg brandgevaarlijk. Vroeger hadden veel mensen een rieten dak maar veel stapte over op een pannendak toen bleek dat een rieten dak erg brandgevoelig was. Gelukkig zijn hier tegenwoordig vele oplossingen voor om te zorgen dat een rieten dak niet snel vlam zal vatten. Zo wordt er tegenwoordig bijvoorbeeld gewerkt met een dichte onderconstructie die er bovendien voor zorgt dat het huis erg goed geïsoleerd is. Met de traditionele, open constructie was dit niet het geval en liepen de gaskosten hoog op. Hierdoor is een rieten dak over de jaren eigenlijk dus goedkoper geworden. Rieten daken zijn mooi en gaan lang mee, maar wat voor onderhoud moet je eraan plegen?

 

Om het jaar zal het rieten dak onderhouden moeten worden. denk hierbij aan een spray die ervoor zorgt dat de algen op het dak bestreden zullen worden. Zo blijft je rieten dak er mooi en netjes uitzien. Wel zal het riet een beetje gaan verkleuren. Hier kan helaas niks tegen gedaan worden maar het is ook helemaal niet erg. Wil je meer informatie over het plaatsen van een rieten dak? Bel dan een rietdekkersbedrijf. Zij kunnen veel meer informatie verschaffen en de voor en nadelen bespreken.

 

Meer over dit artikel : bezoek de site