Olympios
Image default
Bedrijven

Codeersystemen

Voor veel bedrijven is het erg handig om gebruik te maken van codeersystemen. Vooral wanneer je een bedrijf hebt die groeit en waarvan de vraag toeneemt. Een codeersysteem maakt het namelijk veel makkelijker om alles goed te blijven regelen binnen het bedrijf en daarnaast houd je ook veel beter het overzicht. De producten worden gedoceerd waardoor deze veel makkelijker te vinden zijn door de medewerkers. Daarnaast is het ook duidelijk hoeveel producten er nog beschikbaar zijn, hoeveel er al verkocht is en hoeveel producten er aangevuld moeten worden. Op deze manier kunnen al die processen geautomatiseerd worden en kan het werk veel makkelijker verlopen. Het codeersysteem is daarom ook het meest gebruikt en vooral de streepjescode wordt hierbij gebruikt. De streepjescode kan namelijk makkelijk geprint worden en daarom is deze erg handig in het gebruik. De code is daarnaast ook goed te lezen voor de scanners en daarom is het een erg fijn systeem om mee te werken.

In de Verenigde Staden wordt de streepjescode al sinds 1952 gebruikt. Hiervoor was er een ander soortgelijk systeem dat de ponskaart werd genoemd. Dit systeem was redelijk omslachtig en ook niet erg ideaal en dus was het een noodzaak om een nieuw systeem te verzinnen. De ponskaart werd daarom uiteindelijk vervangen door de streepjescode. Het gebruik hiervan is erg gemakkelijk. De streepjescode moet worden gescand met de scanner. Deze leest de code en hierdoor verschijnt het product op het scherm met de bijbehorende karaktereigenschappen.

De Europese Artikel Nummering is de standaard die wereldwijd gebruikt wordt op het gebied van coding en marking. In Nederland en België kun je de codes met elkaar vergelijken doordat ongeveer dezelfde codes gebruikt worden. Vaak bestaan deze uit ongeveer 13 cijfers, maar daarnaast heb je ook andere codeersystemen. Een vrij nieuwe techniek is de QR code, die geprint kan worden door een QR code printer.

Meer over dit artikel : bezoek de site