Olympios
Image default
Bedrijven

Op welke manieren bespaar je stroom

Het verbruiken van te veel stroom is zowel niet goed voor de portemonnee als voor het milieu. Om het klimaat te verbeteren is het dus helemaal niet verkeerd om te gaan besparen op stroom, dit is namelijk heel makkelijk, je moet er alleen wat meer bij nadenken.

Besparen op huishoudelijke apparaten

Op alle apparaten zit tegenwoordig een label waarop te zien is hoeveel energie het apparaat verbruikt, door voorafgaand van de aankoop te kijken of het apparaat energiezuinig is weet je al of je gaat besparen. Ook is het goed om de apparaten die je al hebt op op een milieu stand te zetten of alleen aan te zetten wanneer je ze ook daadwerkelijk gebruikt. 

Besparen op verlichting 

Je zal het niet denken maar verlichting vreet stroom, verlichting staat namelijk al gauw vijf tot zes uur per dag aan. Het is dus belangrijk om te kijken wat voor lampen je momenteel gebruikt, als je gloei- en halogeenlampen gebruikt moeten deze meteen worden vervangen, ze zijn namelijk echt niet zuinig op energieverbruik. Door deze lampen te vervangen met spaar- en led lampen bespaar je veel meer energie. In het begin zijn spaar- en led lampen duurder om te kopen maar na de rand ga je zien dat je geld bespaard op het energieverbruik.

Isoleren is belangrijk

Het is belangrijk en energiebesparend om je huis te isoleren, hierdoor houdt je huis van zichzelf namelijk al meer warmte vast. Hierdoor hoef je dus minder snel de verwarming aan te zetten. Je kunt je huis het beste isoleren via de muren en de ramen, bij de ramen moet je dan alle kieren dichten en dubbel glas erin zetten. Ook is het belangrijk dat de warmte de ruimte krijgt, zorg er dus voor dat er geen meubels voor de verwarming staan.