Olympios
Image default
Sport

Met maaltijdvervangers wordt het een stuk makkelijker om minder calorieën te consumeren

 

Veel bedrijven beweren dat men door shakes of maaltijdvervangers vele kilo’s kan afvallen binnen enkele weken. Dit zou op een gezonde en makkelijke manier gedaan kunnen worden. Met maaltijdvervangers kunnen minder calorieën worden genuttigd, maar er moet wel op worden gelet dat er een goede maaltijdvervanger wordt gekozen. 

Hoe val je af met shakes?

Het handige aan shakes is dat het makkelijker is om calorieën bij te houden. Een shake is genoeg voor een maaltijd. Als de shake op is, dan is die op. Zo bega je de fout niet van te veel calorieën te eten door, bijvoorbeeld, een tweede keer op te scheppen. 

Tips voor het afvallen

  1. Sporten

Naast gezonde voeding is sporten ook ontzettend belangrijk bij het afvallen. Zowel cardio- als krachttraining wordt aangeraden. Begin makkelijk met wat workouts thuis en wandelingen en bouw zo nodig op naar hardlopen en bezoekjes aan de sportschool. Sporten is een stimulans voor je metabolisme, het is goed voor de mentale staat en als laatste verbrandt het natuurlijk calorieën.

  1. Gezonde snacks

Snacks zijn een van de grootste redenen dat men niet genoeg afvalt. Een zakje chips, een koekje en andere lekkere dingen kunnen al snel ervoor zorgen dat je over je caloriebehoefte komt. Investeren in gezonde snacks wordt daarom ten zeerste aangeraden. Denk hierbij aan: rijstwafels, avocado, snoepgroenten en gemengde nootjes.

  1. Water

Water blijft het allerbelangrijkste. Een van de vele voordelen is dat honger ook met water kan worden verminderd. Vaak wordt het gevoel van honger verward met het gevoel van dorst. Als je trek hebt, drink dan eerst een glas water. Je zal merken dat de trek wat afneemt. Sommige dranken bevatten ook heel veel calorieën. Het is zonde om je calorieën te verspillen aan drinken als je deze anders binnen had kunnen krijgen in de vorm van voedsel. Een andere tip is om een groot glas water te drinken voordat je gaat eten, zo word je maag gevuld en zal je minder eten. Voor sommigen proeft water wat saai. Fris je water op door er bijvoorbeeld fruit aan toe te voegen. Citroen, limoen, munt, aardbeien noem maar op.