Olympios
Image default
Woningen

Hoe kun je taupe het beste combineren in je woning?

heb je wel eens van de kleur taupe gehoord? Het kan zijn dat jij al vaker bezig bent geweest met het combineren van kleuren in je woning met zowel de kleur van de muur als de kleuren van je meubels. Taupe is een hele bekende en populaire kleur. De kleur is vrij rustig en zacht en vaak makkelijk en goed te combineren met andere kleuren. De kleur word ook wel leverkleur of greige genoemd. Taupe is een mooie basiskleur die daarom goed te combineren zijn met elke tint taupe. Taupe komt in veel verschillende soorten varianten voor. Welke kleuren zijn nu met taupe te combineren? Wat doet de kleur taupe in je huis en waar kun je de kleuren het beste op toepassen? Je leest het allemaal in dit artikel. 

Wat is taupe kleur? 

De taupe kleur komt uit frankrijk vandaan, het woord taupe betekend in het frans mol en een mol heeft ook de kleur taupe. Een mol heeft vaak een wat grijs, bruin achtige tint. Taupe kan met heel veel verschillende tinten gecombineerd worden, dit omdat de taupe kleur ook in veel verschillende contrasten en tinten voorkomt. Het is een tijdloze kleur en heeft een neutrale werking, ook als het naast felle kleuren staat. 

combinaties met taupe kleur

Taupe kan zoals ik net zei met heel veel verschillende kleuren gecombineerd worden. Kies je voor een donkere taupe kleur? Dan kun je het beste wat lichtere tinten erom heen gebruiken. Zorg dat er veel contrast in je woning ontstaat. Zachte pasteltinten kunnen ook heel mooi zijn  bij taupe kleuren, maar ook een felle kleur rood of geel. Over het algemeen krijg je bij het mixen van aardachtige tinten en taupe een hele rustige sfeer, kies je voor wat fellere tinten dan straalt dit vaak meer kracht en contrast uit.