Olympios
Image default
Gezondheid

Een gezond lijf en een gezond leven

Tegenwoordig worden we oud en dat is natuurlijk heel fijn, maar je wilt wel graag gezond ouder worden. Daarom is het heel belangrijk dat je goed op je gezondheid let en zorg draagt voor een verantwoord dieet. Echter kunnen goede voedingssupplementen in sommige gevallen wel een erg goede toevoeging zijn op een dieet. Soms kan het zo zijn dat je alsnog wel iets tekort komt in je dieet. Voedingssupplementen kopen kan dan een goed idee zijn. Dit moet dan wel altijd een toevoeging zijn en nooit een vervanging van voedingsmiddelen.

Wanneer je bijvoorbeeld niet echt een liefhebber bent van vis, loop je wel het risico de goede stoffen uit (vette) vis mis te lopen. Vis zit vol met goede omega vetten, maar niet iedereen is even dol op vis of heeft de middelen om elke week twee keer vette vis te eten. In zo’n geval kan het nuttig zijn om te overwegen omega supplementen te gaan gebruiken. Wist je bijvoorbeeld ook al dat omega tabletten ook heel erg goed zijn voor de hond of de kat? Hun vacht zal ervan gaan stralen en het is ook goed voor hun gewrichten. Soms zit omega al verwerkt in het voeder voor deze dieren. In die gevallen hoef je niet ook eens extra tabletten te geven.

Omega is ook heel belangrijk voor het goed functioneren van ons hart en bloedvaten. Omega is terug te vinden in zogenaamd ‘goed’ vet eten, zoals dus inderdaad vette vis maar ook producten zoals avocado’s en koudgeperste olijfolie.

Het handigst is natuurlijk altijd om gewoon van alles wat te eten. In principe hoef je niets te laten maar probeer wel een goede balans te vinden. Een keertje patat eten kan helemaal geen kwaad maar elke week 3 keer is wat veel en zo loop je ook het risico om essentiële voedingsstoffen mis te lopen en daarvoor zijn voedingssupplementen geen vervanging natuurlijk.

Meer over dit artikel : bezoek de site