Olympios
Image default
Dienstverlening

Incassobureau wat op basis van No Cure No Pay werkt.

Incassobureau No Cure No Pay

In alle sectoren kun je als MKB ondernemer actie zijn.  Gezondheidszorg, de bouw, de financiële sector, noemt het maar op. Een van de voorouders heeft het bedrijf dan vaak opgericht. Familiebedrijven worden deze ondernemingen dan genoemd.  Deze bedrijven kunnen dan al tientallen zo niet honderden jaren oud zijn. Door economische ontwikkelingen komen deze bedrijven daarna soms in de problemen. Bij boerenbedrijven is dit onlangs nog gebeurd. Veel boeren bedrijven konden vervolgens hun kop niet meer boven water houden door aangescherpte Europese regelgeving. De kinderen van deze ondernemers zijn dan ook niet meer bereid de boerderij over te nemen. De crisis veroorzaakte daarop ook veel probleemgevallen onder de MKB ondernemingen. Nota’s blijven dan steeds maar langer onbetaald. Faillissementen onder deze bedrijven zijn vervolgens vaak het direct gevolg. Het inschakelen van een Incassobureau No Cure No Pay is dan een goede optie.Een lening van de bank kan daarop voorkomen worden.

Zijn debiteur kan dan failliet gaan.  Degene die het hardste roept wordt vervolgens als eerste betaald.

De incassopartij werkt vervolgens op basis van No Cure No Pay.  Indien er niets binnengehaald wordt dan ben je hen daarna ook niets verschuldigd.

Kleine facturen kunnen dan ook ter incasso aangeboden worden. Dossierkosten worden daarop meestal niet meer berekend.

Een procedure bij de rechter is dan ook mogelijk als de debiteur  alsnog niet betaalt.  Een betaling kan daarna op die manier wellicht geforceerd worden. Beslaglegging op een voertuig is daarna ook mogelijk.  Procederen brengt daarna wel hoge kosten met zich mee.

Woont de debiteur  daarop niet meer op het vorige adres? Een goed incassobureau voert daarop direct een gedegen adresonderzoek uit. Daarvoor berekent een goed incassobureau daarna meestal niets.

Ook met debiteurenbeheer kan Een deurwaarder de ondernemer daarna van dienst zijn. Zo kan er bijvoorbeeld een pre incasso naar de schuldenaar  verstuurd worden.    De gerechtsdeurwaarder  berekent hier soms wel en soms geen kosten voor.

Een incasso opdracht bij een Incassobureau No Cure No Pay aanbieden

Wanneer de MKB’er zijn keus vervolgens heeft gemaakt. Dat hij een incasso vervolgens gaat inzetten. Dan zal hij de betreffende nota over moeten dragen aan de gerechtsdeurwaarder. Je kan dit bij een goed incassobureau online regelen. Er moet vervolgens een online account aangemaakt worden. Waarna de openstaande rekening online kan worden ingediend. Wanneer het door het incassokantoor ontvangen wordt, gaat men er direct mee aan de slag.  De schuldenaar  ontvangt daarop een brief met incassokosten. De hoogte daarvan wordt bepaald door de wet. Als er daarna door debiteur betaald is. Dan moet zo snel mogelijk met de onderneming worden afgerekend.  Wanneer de klant   alsnog weigert te betalen. Dan bestaat de mogelijkheid om de debiteur  via de rechter aan te pakken. De kosten die hieruit vervolgens voortvloeien kunnen zeer hoog zijn. Je moet je daarop goed afvragen of de kosten opwegen tegen de baten.

Meer over dit artikel : bezoek de site