Olympios
Image default
Gezondheid

Iedereen krijgt rimpels, of je nu wilt of niet

Naarmate je ouder wordt, wordt je huid steeds slapper. Doordat de huid niet meer zo strak is, ontstaan er rimpels. Rimpels zijn dan ook een natuurlijk verschijnsel als je huid veroudert.

De huid wordt minder strak omdat er onderhuids minder bindweefsel en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor dunner en tegelijkertijd slapper. Als je je huid daarnaast ook nog eens veelvuldig blootstelt aan de zon of bijvoorbeeld een zonnebank wordt dit versterkt. De afbraak van bindweefsel en elastine is dan groter dan de aanmaak en je huid wordt slapper. Bovendien verdwijnt naarmate de jaren verstrijken ook een gedeelte van de vulling van je huid. Hierdoor verlies je een stukje molligheid en ontstaan er rimpels in je gezicht.

In principe krijgt iedereen op een bepaald moment in zijn leven met rimpels te maken. Wanneer dit is heeft vooral met erfelijkheid te maken. Toch zijn er een aantal factoren die rimpelvorming versterken. Het nuttigen van alcohol, bepaalde voeding maar ook stress, smog, slaapgebrek, weersomstandigheden, roken en een droge huid versterken de rimpelvorming.

 De hoeveelheid aan verschillende soorten rimpelcrèmes, peelings, laserbehandelingen en faceliften maakt duidelijk dat mensen het krijgen van rimpels graag uitstellen. De makkelijkste en de meest effectieve behandeling is botox, of fillers. Bij botox of het gebruik van fillers wordt er een substantie in de huid gespoten, waardoor slappe huid weer straks komt te staan. Afhankelijk van welke gebieden je wilt ‘liften’, zijn er genoeg goedkope fillers en botox behandelingen te vinden. Mensen vragen zich echter wel vaak af wat de beste kliniek voor fillers is en hoe ze dit zelf kunnen ontdekken bi1d0yt. Meestal kun je dit baseren op de ervaringen van andere gebruikers, maar er zijn ook een aantal keurmerken die vaststellen dat een kliniek betrouwbaar is. Zo heb je bijvoorbeeld het BIG-register. In dit register zijn allerlei beroepsbeoefenaars opgenomen die bevoegd zijn om het beroep uit te oefenen.

Meer over dit artikel : bezoek de site