Olympios
Image default
Bedrijven

Verstandskiezen laten trekken

Heb je pasgeleden ook te horen gekregen van je tandarts dat je verstandskiezen in de gaten gehouden moeten worden? Misschien je volgende week ook op controle om te scannen hoe je verstandkiezen in de kaak zitten. Met een beetje pech krijg je te horen dat je ze je verstandskies trekken. Maar hoe kan het dan dat je het nu ineens zo vaak te horen krijgt en vroeger hoorden je er niks tot bijna niks over? Je zou bijna denken dat de tandartsen betaald worden om te zeggen dat je verstandskiezen getrokken moeten worden.

Er zijn verschillendere redenen waarom je verstandskiezen getrokken moeten worden. 1 van de mogelijkheden is dat wanneer je ze niet laat trekken je andere tanden krom gaan staan. De reden hiervoor is, is dat je mond te klein is… er is geen plaats meer over om nog verstandkiezen te laten groeien. Je zou natuurlijk niet willen dat je tanden krom gaan staan door die vervelende verstandskiezen wat eigenlijk niet eens meteen een extra nut hebben. Dan heb je liever even korte pijn en een paar dagen dat je een hamster bent dan dat je je hele leven met een slecht gebit gaat rondlopen.

Wanneer je verstandskiezen verkeerd groeien is er ook een kans dat er een kaakontsteking ontstaat. Ook niet iets waar je meteen op zit te wachten. De reden dat er een kaakontsteking ontstaat is omdat er etensresten achter kunnen blijven zitten. Meestal is het iets moeilijker om dit weg te krijgen tijdens het tandenpoetsen. Als je dan ook nog eens niet goed poetst is er dus de kans dat etensresten blijven zitten. Als dit er een tijd blijft zitten kan het gaan ontsteken met kaakontsteking als gevolg. Niet meteen een fijne operatie, die makkelijk had kunnen voorkomen worden als je preventief je verstandskiezen had laten trekken. Neem dus zeker deze minder fijne gevolgen in gedachten wanneer je twijfelt of je je verstandskiezen zou laten trekken.

Meer over dit artikel : bezoek de site