Olympios
Image default
Bedrijven

Radio luisteren in Nederland

Radio luisteren is iets dat de meesten van ons zeer regelmatig doen. Het aanbod van radio nederland is dan natuurlijk ook inmiddels niet meer zo beperkt als het ooit was. Met de komst van internet radio zijn er vele nieuwe mogelijkheden bij gekomen voor een medium dat nog steeds erg populair is in deze tijden van vele alternatieven.

De grote radiostations zoals 3fm en radio 538 zijn inmiddels ook allemaal via het internet te vinden. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om via de ether, de ouderwetse manier dus, naar de radio te luisteren maar het is veel leuker en makkelijker dit via internet te doen.

Radio luisteren via het internet levert een aantal fijne voordelen ten opzichte van radio luisteren via de ether. Ten eerste is de ruimte op de ether vrij beperkt. Er zijn maar een x aantal plekken op de ether en deze zijn nagenoeg allemaal bezet. Sommige ruimte moet ook verplicht vrij blijven, om bijvoorbeeld te kunnen worden gebruikt in de scheepsvaart. Je kunt je vast ook nog wel herinneren hoe je vroeger dikwijls nogal lang op zoek was naar je favoriete zender, als je familielid of collega weer eens de radio op een andere zender had gezet. Bovendien werkte niet elke frequentie even goed en moest je vaak ook in de buurt van de juiste frequentie nog flink zoeken naar een geschikte frequentie waarop je geen geruis hoorde. En wanneer het slecht weer was, had je soms helemaal pech en viel er helemaal niets te luisteren of te zien op de televisie.

Met internetradio heb je deze problemen in ieder geval niet. Op het internet is een vrijwel onbeperkte hoeveelheid ruimte beschikbaar voor allerlei radiostations, dus er kunnen eindeloos nieuwe spelers toetreden aan de markt. Dat is voor jou als luisteraar natuurlijk een groot voordeel. 

Meer over dit artikel : bezoek de site