Olympios
Image default
Mode en Kleding

Hoe Havaianas een wereldwijd merk werd

Havaianas is een Braziliaans merk van rubberen teenslippers. Het begon meer dan 50 jaar geleden met het idee om arme Braziliaanse arbeidersschoenen aan te bieden voor een goedkope prijs. Vele jaren lang bleef het zo, een teenslipper voor de armen. Maar in de jaren negentig besloot het moederbedrijf, Alpargatas, de marketingpositie van Havaianas te veranderen. Er werd een omslag gemaakt, en Havaianas werd een aspirant high-fashion product. Dat was tenminste de wens van de groep.

Van een commodity naar een premium product

Voor consumenten om Havaianas als een premium product te zien, zouden marketingcommunicatie en reclame niet genoeg zijn. Havaianas waren immers nog steeds rubberen slippers en het was nodig om functies toe te voegen aan de “schoenen” zodat consumenten ze als waardevol zouden ervaren. Om dit te doen, huurde het bedrijf de beste ontwerpers in die beschikbaar waren.

Er begon een verandering te gebeuren en het merk creëerde niet langer alleen maar basisslipjes. Het begon met het creëren van meer kleurrijke en aantrekkelijke Havaiana’s die het oog en de mensen echt zouden willen dragen. Natuurlijk kwamen de veranderingen in het ontwerp met een verhoging van de prijzen.

Al snel begonnen consumenten Havaianas te zien als een premium product, vooral nadat beroemdheden ze hadden goedgekeurd. De verkoop steeg en de nettowinst steeg ook.

Om de internationaliseringsstrategie te versterken ging Havaianas in de meeste landen samenwerken met lokale importeurs en distributeurs, behalve in Europa, waar het besloot om zijn eigen activiteiten op te zetten.

Naast de logistiek richtte de groep zich op het aanpassen van marketingcampagnes aan elk land, waarbij steeds een boodschap van Havaianas als een kleurrijk, vrolijk en eenvoudig product werd overgebracht.

Zelf ook mooie Havaianas slippers kopen voor een goede prijs? Bekijk direct de Havaianas sale online en vindt het perfecte paar voor jou!

Gerelateerde artikelen

Olymp overhemden

Goedkope gouden ringen

Verschillende tassen en hun charme