Olympios
Image default
Dienstverlening

5 verhuistips die je niet wil missen

Wanneer je aan het nadenken bent over het verhuizen naar een nieuwe plek, gebeuren er heel veel dingen tegelijk. Je moet denken aan zaken zoals het regelen van de nieuwe plek waar je gaat wonen, het inpakken van je spullen, ervoor zorgen dat je werk of school goed geregeld is op de nieuwe plek, en je familie en vrienden op de hoogte stellen. Er zijn nog veel meer dingen om aan te denken. Het is begrijpelijk dat je geen belangrijke dingen wilt vergeten, maar met al die dingen die gebeuren, kan het soms lastig zijn om aandacht te besteden aan de kleine details. Hier zijn 5 verhuistips!

Spullen sorteren en opruimen

Bij het verhuizen merk je vaak dat er veel voorwerpen in huis liggen die je niet meer gaat gebruiken, omdat je ze niet hebt gemist. Een afvalcontainer huren is daarom een goed idee. Deze kun je in de tuin plaatsen, zodat je meteen alle spullen erin kunt gooien. Hier hoef je dan niet eindeloos mee te sjouwen. Daarnaast is het verstandig om al vroeg te beginnen met het uitzoeken en inpakken van je spullen. Zo kun je op tijd beginnen met het selecteren van de spullen en starten met de voorwerpen die je weinig gebruikt. Op die manier hoef je deze minder belangrijke zaken niet in te pakken tijdens de meest stressvolle dagen van de verhuizing.

Post en abonnementen versturen/annuleren

Het is best vervelend om naar een nieuw huis te verhuizen en dan veel post te krijgen die eigenlijk bedoeld is voor de vorige bewoner. Dus, denk aan alle abonnementen die je hebt en zorg ervoor dat ze worden bijgewerkt. Kijk gedurende twee of drie weken naar de post die voor jou komt, en pas dan je adres aan of zeg het abonnement op bij bedrijven waarvan je denkt dat ze nog steeds post naar je oude adres sturen. Als je abonnementen hebt op lokale kranten of tijdschriften die je niet meer op je nieuwe adres wilt ontvangen, zorg er dan ook voor dat je ze stopzet. Zo voorkom je een hoop gedoe met verkeerd geadresseerde post.

Een verhuislift huren

Als je naar een appartement of flat verhuist, kan het makkelijk zijn om het reserveren van een lift te vergeten, vooral als dit helemaal nieuw voor je is. Het is belangrijk om tijdig een verhuislift te reserveren om grote spullen naar boven te brengen. Zorg ervoor dat je deze tijd afstemt op het moment dat je het verhuisbedrijf hebt geboekt of gaat boeken. Kijk ook of je een parkeerplaats in de buurt van de deuren van het gebouw kunt regelen, waar de verhuiswagen goed past. Het maakt het hele verhuisproces een stuk efficiënter.

Internet of kabel regelen

De meeste mensen zijn zo gewend aan het hebben van wifi en/of kabel in hun huis, dat ze soms vergeten dat dit eerst moet worden ingesteld als je naar een nieuwe plek verhuist. Hier is een handige tip: Een goed moment om de installatie van deze diensten te regelen, is de ochtend van je verhuisdag, voordat het verhuisbedrijf arriveert, als dat mogelijk is. Op die manier kun je wifi hebben in je nieuwe huis terwijl de verhuizing bezig is, en kunnen meubels op een handige manier worden neergezet rondom de routers en kabels. Dit kan het hele proces soepeler laten verlopen.

Je woonverzekering verhuizen

Het is belangrijk om je verzekeringsmaatschappij 30-60 dagen voor je verhuizing op de hoogte te stellen. Vertel ze dat je gaat verhuizen en dat je je verzekering voor je nieuwe huis op het nieuwe adres wilt laten gelden. Hierdoor kan je verzekeraar je nieuwe huis bekijken en je verzekering daarop aanpassen. Houd er rekening mee dat de meeste verzekeringsmaatschappijen gedurende 30 dagen zowel je nieuwe als je oude huis zullen dekken. Dus je hoeft je geen zorgen te maken als er iets gebeurt tijdens de verhuizing, of dat nu op je nieuwe adres is of nog op je oude adres. Je bent gedurende die overgangsperiode nog steeds beschermd. Met deze 5 tips zal jouw verhuizing een stuk beter verlopen!