Olympios
Image default
Sport

De voordelen van een online fitness coach

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met een online fitness coach te trainen. Dit is niet voor niets, online coaching biedt een hoop voordelen ten opzichte van traditionele begeleiding in de sportschool. In deze blog bespreken we 5 van de grootste voordelen van een online fitness coach.

Voordeel 1. Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van online coaching fitness is de flexibiliteit. Je kunt trainen waar en wanneer je maar wilt. Dit is ideaal voor mensen met een druk schema of die liever thuis sporten dan in een sportschool. Met een online coach kun je thuis trainen, maar ook in de sportschool of in een park. Als je weinig tijd hebt, is het met een online coach ook mogelijk om tijdens je lunchpauze, ’s ochtends vroeg voordat je naar werk gaat of ’s avonds laat als de kinderen op bed liggen te fitnessen. De flexibiliteit van een online coach is ook fijn als je jouw training wilt aanpassen op je ritme. Ben jij een ochtendmens dan kun je ’s ochtends vroeg trainen.

Voordeel 2. Laagdrempelig

De drempel om te beginnen met online coaching is erg laag. Je hebt geen sportschoolabonnement nodig en je hoeft geen dure personal trainer in te huren. Er zijn veel online coaches die betaalbare pakketten aanbieden. Je kunt al beginnen met online coaching voor een paar tientjes per maand. Er zijn veel verschillende online coaches, dus er is er altijd wel een die past binnen jouw budget. Vaak kun je vrijblijvend kennismaken met een online coach om te kijken of online coaching iets voor jou is.

Voordeel 3. Persoonlijke begeleiding

Hoewel je zult denken dat een online coach niet persoonlijk is, hoeft dit niet het geval te zijn. Ondanks dat je online traint, krijg je met een online coach toch nog steeds persoonlijke begeleiding. Je coach maakt namelijk voor jou een trainingsschema op maat en houdt je vorderingen bij. Je kunt ook altijd contact opnemen met je coach als je vragen hebt of als je gemotiveerd wilt worden. De tips en adviezen kunnen jou helpen om je persoonlijke doel te halen als je even niet gemotiveerd bent. Ook kun je als je het even niet meer weet terecht bij je online coach voor inspiratie over snacks met veel eiwitten.

Voordeel 4. Veel oefeningen

Met een online coach heb je de keuze uit een enorme variëteit aan oefeningen, waardoor er altijd een training is die perfect bij jou past en die je met plezier uitvoert. Of je nu liever met of zonder apparatuur traint, er zijn genoeg opties voor ieder wat wils. Zelfs als je een beginner of een gevorderde sporter bent, zijn er oefeningen voor elk niveau. Bovendien kun je je training afstemmen op jouw persoonlijke doelen. Jouw online fitness coach weet precies welke oefeningen je moet doen om af te vallen, spieren wilt kweken of je conditie wilt verbeteren. Met een online coach heb je alle vrijheid om trainingen te kiezen die bij jou passen.

Voordeel 5. Een online fitness coach is goedkoper

Online coaching is vaak een stuk goedkoper dan traditionele coaching in de sportschool. Dit komt doordat online coaches geen dure overheadkosten hebben, zoals huurkosten voor een sportschool. Je bespaart dus op sportschoolabonnementen en reiskosten. Daarnaast is online coaching vaak een stuk voordeliger dan personal training. Met een online coach heb je alle voordelen van een personal trainer, maar tegen een lagere prijs. Wil je toch de voordelen van de sportschool combineren met online coaching? Dat kan natuurlijk ook! Door online coaching te combineren met een sportschoolabonnement, heb je het beste van beide werelden. Je hebt de structuur en motivatie van een online coach en de mogelijkheid om te trainen met apparatuur en andere sporters om je heen.