Olympios
Image default
Banen en opleidingen

Voldoende examenlocaties en surveillanten als u hulp bij de mbo examens inschakelt

Als het einde van het jaar weer in zicht is, weet u dat de mbo examens er weer aankomen. Als school dient u met diverse zaken rekening te houden. Eureka Examens helpt u graag verder. Dan weet u namelijk zeker dat u over voldoende examenlocaties beschikt én dat er voldoende surveillanten kunnen worden ingezet. Maar de specialist helpt u niet alleen bij de afname van mbo examens. U wordt ook compleet ontzorgd bij het plannen, het organiseren en het afnemen van allerlei andere examens. Denk bijvoorbeeld aan intaketoetsen en instellingsexamens. De afname van examens en toetsen is op die manier altijd goed geregeld.

Welke regels gelden er op het gebied van mbo examens?

Wist u dat er landelijke regels zijn opgesteld voor alle examens die in Nederland worden afgenomen? Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft zo ook regels voor mbo examens opgesteld. Maar wat zijn die regels precies? Op het mbo is het verplicht om bij opleidingen van niveau 2, 3 en 4 verschillende centrale examens te maken. Zo maken alle leerlingen verplicht het centraal examen ‘Nederlands’ en het centraal examen ‘Rekenen’. Voor niveau 4 is ook het centraal examen ‘Engels’ verplicht. Maar ook voor de manier van afnemen van examens zijn regels opgesteld. Wilt u hier als school op een goede manier aan voldoen? Dan kunt u de hulp van een onafhankelijk examencentrum als Eureka Examens goed gebruiken.

Minder druk op uw organisatie door het afnemen van mbo examens over te laten aan een specialist

Er zijn meerdere afnameperiodes van examens per jaar. Echter, het komt vaak voor dat die per school verschilt. Maar de afnameperiode van het centraal examen staat landelijk vast. Dit kan uw school een behoorlijke druk opleggen, met name op de organisatie van uw examinering. Gelukkig kunt u de hulp van een onafhankelijk examencentrum als Eureka Examens inschakelen. Zij helpen u de mbo examens zonder problemen af te nemen. U profiteert altijd van betrouwbare examinering door Eureka Examens. De specialist heeft een landelijk dekkend netwerk van examenlocaties en beschikt over voldoende surveillanten. Betrouwbaarheid staat bij hen altijd voorop. Capaciteitsdruk bij het afnemen van uw mbo examens is dus zo opgelost.