Olympios
Image default
Banen en opleidingen

Een traineeship bij de overheid: een positieve impuls

Een traineeship is een betaald opleidingstraject speciaal gericht op starters op de arbeidsmarkt. Een van de hoofddoelen van een traineeship bij de overheid is een oriëntatiefase vormen, waarna de trainee kan instromen in een geschikte functie. Vooral voor de trainee zelf biedt een traineeship bij de overheid de nodige pluspunten. Dit traject kan beschouwd worden als een echte opstap richting een glansrijke carrière.

Een traineeship bij de overheid is een fikse impuls waar u de rest van uw leven plezier aan gaat beleven. Waarom dat zo is, leest u hieronder.

 

Uzelf en uw capaciteiten goed leren kennen

Via het volgen van een traineeship bij de overheid leert u snel uzelf en uw talenten, capaciteiten én natuurlijk uw beperkingen kennen. Na afloop weet u of werken bij de overheid, de Rijksoverheid of een gemeente, al dan niet iets voor u is. Een traineeship is in die zin een uitstekende start van uw carrière.

 

Voldoende salaris & werken en leren combineren

Doorgaans betaalt een traineeship goed. Vergeleken met vaste overheidsmedewerkers verdient u iets minder, maar voor een starter krijgt u doorgaans een zeer acceptabel salaris. Het mooie is dat u tegelijk werkt én leert. U volgt regelmatig cursussen, overlegt met andere afdelingen en kunt met mede-trainees sparren en kennis uitwisselen. Een traineeship bij de overheid is dus een betaald leer-werktraject.

 

Oriënteer u op de mogelijkheden

De overheid is een erg brede instantie met veel kennisgebieden, zoals economie, politiek, cultuur en sport. Er is altijd wel een traineeship te vinden die aansluit bij uw specialisatie en interesses. Oriënteer u goed op de mogelijkheden en geef uw carrière ook een flitsende start via een traineeship bij de overheid.