Olympios
Image default
Zakelijk

Werkzaamheden door een externe partij laten verrichten

Mensen zeggen wel eens dat je niet overal kaas van kan hebben gegeten, maar als ondernemer zou je wel moeten. Vooral in het begin stadium van je bedrijf moet je in alle takken bijspringen en ze misschien zelfs wel helemaal alleen doen. Je moet de inkopen doen, de verkopen, het ordepikken en misschien wel al het klanten contact met bijbehorende after sale service. Dit kan er soms voor zorgen dat je veel zorgen aan je hoofd hebt. Je bent nou eenmaal met alles en nog wat tegelijkertijd bezig. Naar mate je groeit krijg je steeds meer personeel. Als eerst zal je mensen aannemen die de ‘belangrijkste’ functies hebben. Natuurlijk zijn alle functies belangrijk, maar ik heb het over bijvoorbeeld de boekhouding. Dit moet voor de belasting dienst goed gebeuren en om fouten te voorkomen is het slim om hier iemand voor aan te nemen.

 

Naarmate je groeit komt er dus meer personeel. Een degelijk mkb bezit over personeel dat zich bezig houdt met de verkoop, de marketing, de boekhouding en inkomende- en uitgaande logistiek. Al deze werkzaamheden worden vaak geregeld door mensen die intern bij je werken. Het is goed dat je over interne mensen beschikt, maar heb je er ooit over nagedacht om gebruik te maken van een externe partij? Je kan namelijk verschillende werkzaamheden zoals loonservice en online urenregistratie uitbesteden. Deze externe partij heeft een frisse blik op je bedrijf. Waar het personeel in de loop van de jaren bedrijfsblindheid heeft opgebouwd kan een externe partij dus misschien met inzichten komen waar je zelf nooit aan gedacht had.

 

Een externe partij doet meer dan alleen advies geven. Het is een strategische partner waar jij een relatie mee aan gaat. Zij zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat jou bedrijf efficiënter wordt. Want als het puntje bij het paaltje komt hebben zij hier profijt van.

Meer over dit artikel : bezoek de site