Olympios
Image default
Gezondheid

Geluk

Voeg wat geluk toe door het gebruik van voedingssupplementen. Je kan door een goed uitgebalanceerde voeding in combinatie met de juiste voedingsstoffen je eigen geluksgevoel manipuleren en je een stuk beter laten voelen. Het klinkt als zwarte magie maar het is slechts een simpele vorm van logisch denken. Ik zal in dit artikel de basis toelichten van het toveren met voeding.

Serotonine is een neurotransmitter met een verbindende werking. Het is een boodschapper tussen ons lichaam en ons hoofd. De stof heeft veel invloed op het geheugen, de stemming, het zelfvertrouwen, slaap, emotie, verwerking van pijn en eetlust. Een tekort aan deze stof kan dus negatieve invloed hebben op alle eerder genoemde factoren waar het invloed op uitvoert. Serotonine word dan ook, of beter gezegd een tekort er aan, in verband gebracht met depressies. Veel antidepressiva stimuleren dan ook de aanmaak van deze neurotransmitter.

5-htp is een van de bouwstoffen van de wonderstof, het is echter wel zo dat het een stof is die lastig uit onze voeding te halen is. Kleine beetjes kan je vinden in melk, pompoen en verschillende groentes. Het wordt dan ook aangeraden om af en toe een suplement te slikken, echter niet te veel want 5-HTP kan namelijk hartkloppingen, buikpijn en diarree veroorzaken. De stof helpt bij het voorkomen van onder andere angst stoornissen, depressies en eetlust stoornissen. De stof kan dan ook een enorme steun bieden bij het afvallen.

De stof werkt optimaal in combinatie met onder andere vitamine D, een antioxidant wat wordt gecreëerd door het zonlicht. Het is dan ook vaak zo dat in de winter men een tekort aan vitamine D heeft, dit kan weer leiden tot de bekende winterdepressie. Om het tekort aan zonlicht te compenseren kan men meerdere opties proberen. Vette vis als zalm haring of makreel bevat veel vitamine D. Ook is het mogelijk om voedingssupplementen te nemen die het tekort aanvullen. Een tekort aan vitamine D kan bij kinderen Rachitis veroorzaken. Dit is een ziekte die bepaalde afwijkingen in ons skelet veroorzaakt. Bij volwassen is het mogelijk dat er botontkalking of spierzwakte optreed.

Meer over dit artikel : bezoek de site