Olympios
Image default
Financieel

Mogelijkheden om goedkoop geld te lenen

Waar kun je goedkoop lenen en waar dien je vooral rekening mee te houden als je zo voordelig mogelijk wenst te gaat lenen? Op lenen informatie centrum kom je verschillende pagina’s tegen waarop een aantal aandachtspunten om te gaan lenen worden beschreven. Juist omdat bij de meest van belang zijnde leningen nog net niet duidelijk genoeg is omschreven hoe goedkoop lenen in een bepaalde situatie kan uitvallen, kun je hier wat aanwijzingen terug vinden.

 

Op het eerste oog denk je om gemakkelijk een vergelijking te kunnen maken over hoe goedkoop lenen kan zijn via een persoonlijke lening ten opzichte van een doorlopend krediet. Je dient er rekening mee te houden dat je bij geld lenen met bkr toetsingen te maken zult krijgen, mits de aan te vragen lening hiervoor in aanmerking komt.

Met geld lenen zonder bkr toetsing kom je gelijk in een categorie uit die niet als goedkoop lenen kan worden bestempeld. Dat je via het afsluiten van een hypotheek eigenlijk wel goedkoop geld kunt lenen zullen we op deze pagina niet verder bespreken en het hier hebben over gewone leningen zonder iets in onderpand te geven. Geldverstrekkers zullen de benodigde informatie over jou willen natrekken voor een lening geaccepteerd kan worden. De uiteindelijke keuze van de leenvorm zal voor een groot gedeelte bepalen of jij de mogelijkheid van een kleine lening zult krijgen. Als zzp-er bestaat de mogelijkheid om via een zakelijke lening goedkoop te gaan lenen, waarvoor je in de regel jaarstukken dient te overleggen.

geld lenen kost geld maar wilt niet zeggen dat goedkoop lenen onmogelijk is. Eenmaal in het bezit van een credit card is het gemakkelijk snel geld lenen, ook hier kan niet worden gesproken over goedkoop lenen in de vorm van de laagst mogelijke rente op een krediet. Bij het afsluiten van het goedkoopste doorlopend krediet hoeft enkel naar het laagste rente percentage gekeken te worden. Sluit je een DK af tegen alleen maandelijkse rentebetaling, dus aflossingsvrij, dan spreek je terecht over goedkoop lenen. Door een lage rentevoet is het interessant om een maandelijkse aflossing overeen te komen tussen de 1 en de 2 procent van de limiet zodat er een redelijke looptijd  voor je lening ontstaat. Helaas is deze vorm van krediet niet mogelijk, indien je geld lenen met negatieve bkr wenst aan te gaan vragen.
Alternatieven bij goedkoop lenen

Je zult nooit een kleine lening met negatieve bkr kunnen realiseren en dan helaas naar andere kredietvormen dienen uit te zien. Bekijk voor het afsluiten van een lening naar de te betalen rente en de van toepassing zijnde voorwaarden, elementen die bepalend zijn om goedkoop lenen te kunnen realiseren. De laagste termijnbedragen bepalen namelijk niet hoe goedkoop lenen is. Je kunt goedkoop lenen ook vergelijken met de supermarkt, een kleine verpakking is duurder dan een grotere verpakking met meer inhoud. Voor een hogere leensom kun je dus goedkoper lenen als bij het lenen van een geringer bedrag. Wil je echt goedkoop lenen, dan sluit je zo min mogelijk kleine kredieten af, hierdoor is voor een groter krediet het vooraf goed budgetteren zo belangrijk.

Ongeacht de negatieve coderingen bij het bkr, je zult minder kunnen lenen dan personen met positieve bkr vermeldingen. Door te gaan kopen op afbetaling kies je voor een vorm waarmee het niet goedkoop is, meestal is dit dan ook een duurdere vorm van een doorlopend krediet. Met het mogen rood staan op je bankrekening kun je nooit goedkoop lenen, mochten er op voorhand zelfs geen afspraken over zijn vastgelegd dan is dit juist een van de minst voordelige manieren om geld te lenen.

In het bijzonder als je pas gaat beginnen met lenen is het belangrijk met een kleine lening ervaringen op te doen. In de voor je liggende periode is het juist pas goedkoop als bij een bkr toetsing blijkt dat je altijd alle verplichtingen correct bent nagekomen.

Meer over dit artikel : bezoek de site

Gerelateerde artikelen

Accountant Oldenzaal kan je een goede en fijne tijd bieden die je nog nooit eerder hebt meegemaakt.

Waarom werken als administratief medewerker?

Incassobureau voor particulieren inschakelen