Olympios
Image default
Architectuur

Prijs van lichtstraat tegen gevel

Een lichtstraat tegen gevel kan duurder uitpakken dan de standaard lichtstraat omdat het bij sommige type woningen moeilijker is. Er zijn helaas geen standaardprijzen voor lichtstraat tegen gevel en als je het prijs hiervoor wil weten zal je een offerte moeten aanvragen.

Normaal gesproken wordt het lichtstraat op het dak geplaatst en niet tegen een gevel. Eerst wordt een deel van het dak verwijderd om ruimte te maken voor de lichtstraat en het wordt ook aangepast zodat het de gewicht aankan van de lichtstraat. Bij een lichtstraat tegen gevel werkt het net even anders en het kan zo zijn dat het veel meer werk vereist.

Bij sommige woningen is er dan ook geen andere optie dan lichtstraat tegen gevel plaatsen. Als de woning niet een vlakke of platte dak heeft dan is de enige optie dat overblijft meestal het lichtstraat tegen gevel plaatsen. Het kan zo zijn dat het meer geld kost maar soms is het de enige optie. Je kunt wel bij meerdere bedrijven een offerte aanvragen voor lichtstraat tegen gevel zodat je de goedkoopste vindt. Sommige bedrijven hanteren namelijk een veel lager prijs voor lichtstraat tegen gevel dan andere. Vergelijken van de prijzen is daarom altijd verstandig.

Meer over dit artikel : bezoek de site