Olympios
Image default
Zorg

Vanaf welke leeftijd gaan ouderen een rollator kopen?

 

Vanaf welke leeftijd ouderen een rollator gaan kopen hangt natuurlijk af per persoonlijke situatie. Er zijn ouderen die op hun zeventigste een rollator aanschaffen, maar er zijn ook ouderen die pas op hun tachtigste of negentigste een rollator aanschaffen. 

 

Het ligt ook aan het feit dat veel mensen het moeilijk vinden om de knoop door te hakken. Het kopen van een rollator zal ze zogenaamd bestempelen als iemand die oud is. Dat ze zich er zelf oud van gaan voelen speelt ook een rol. Dit is niet het geval, een rollator geeft daarentegen juist de mogelijkheid om onafhankelijker te zijn. Je hebt namelijk minder hulp nodig van mensen om je heen of zorgverleners. Dit zorgt ervoor dat je meer vrijheid in je dagelijkse leven zal meemaken. 

 

Rollators bieden ongeacht je leeftijd goede fysieke ondersteuning en stabiliteit. Rollators zijn geschikt voor iedereen die dit daadwerkelijk nodig hebben. Je leeftijd bepaald daarom niet of je wel of geen rollator nodig hebt. De volgende mensen hebben bijvoorbeeld wel een rollator nodig:

 

  • Ouderen die moeite hebben met lopen

 

Rollators bieden voldoende steun aan ouderen die moeite hebben met lopen. Vooral bij het afleggen van langere afstanden hebben ouderen vaak moeite mee. Naarmate je ouder wordt, worden je botten en spieren zwakker en je uithoudingsvermogen wordt minder. Daarom is het raadzaam om op de leeftijd dat je deze factoren mee maakt een ondersteunende rollator aan te schaffen. 

 

  • Mensen met Parkinson of dergelijke gezondheidsproblemen

 

Mensen met gezondheidsproblemen die ervoor zorgen dat de mobiliteit en motorische ontwikkeling aangetast wordt, zoals Parkinson bijvoorbeeld, is een rollator ook zeer raadzaam. Deze gezondheidsproblemen veroorzaken namelijk stijfheid in de spieren waardoor de meeste lichaamsdelen stijf worden. Dit resulteert in een belemmering aan de motoriek. Een rollator aanschaffen die speciaal is ontworpen voor mensen met Parkinson is een geschenk uit de hemel. Dit zal namelijk erg veel vergemakkelijken. 

 

  • Sporters en jonge mensen met blessures

Voor sporters en jonge mensen met blessures is een rollator ook echt een om in beweging te blijven. Een rollator biedt in zulke gevallen de beste uitkomst. Het zal in de eerste instantie misschien schrikbarend klinken, maar een rollator is zeker niet schrikbarend het is alleen maar een hulpmiddel die beweging stimuleren en vergemakkelijkt.