Olympios
Image default
Zorg

Veel voorkomende fouten bij het claimen van letselschade

Tenzij u een gespecialiseerde letselschadeadvocaat bent, is het indienen van een letselschadeclaim niet iets wat u elke dag doet. Dus, als je ongelukkig genoeg om gewond te raken bij een ongeval, het maken van een claim voor uw letsel kan voelen als waden in de diepe onbekendheid.

Met dit in gedachten hebben we een lijst samengesteld van de 3 meest voorkomende fouten die mensen maken na letselschade. Dit is niet om te spotten met deze fouten – het is heel natuurlijk om fouten te maken als je iets doet wat je nog nooit eerder hebt gedaan – maar deze lijst is bedoeld om u te helpen vaak voorkomende valkuilen te identificeren, zodat u er zelf niet in trapt.

Fout 1: Ervan uitgaan dat een schadeclaim gemakkelijk is

In veel advertenties wordt de indruk gewekt dat schadeclaims gemakkelijk zijn. Maar dit is zelden het geval. De meeste claims zijn erg complex. Claims zijn iets waar u goed over na moet denken. U weet nooit of u naar de rechter moet gaan om te getuigen, want een advocaat kan niet weten hoe de tegenpartij uw claim zal benaderen. U moet altijd de voor- en nadelen van het instellen van een vordering met uw advocaat bespreken om er zeker van te zijn dat u weet wat er kan gebeuren.

Fout 2: Ervan uitgaan dat een schadeclaim gemakkelijk is

Het eerste wat je moet doen nadat je voor jezelf hebt gezorgd is bewijs verzamelen. Zie de plaats van het ongeval als een plaats delict. Bewaar bewijsmateriaal om u te helpen bewijzen wat er gebeurd is en hoe. Als u een mobiele telefoon met een camera heeft, maak dan veel foto’s en video’s. Schrijf alles op. Spreek met elke getuige die er is, want getuigen zijn vaak terughoudend om je een paar maanden later te helpen. Hoe zijn (of waren) de omstandigheden op de plaats van het ongeval? Misschien kiest u er niet voor om een claim in te dienen, maar als u geen bewijs heeft verzameld, dan zal een claim die u later besluit in te dienen veel moeilijker te ondersteunen zijn.

Fout 3: Je claim te snel willen regelen

Waarom is een vroege afwikkeling een probleem? Stel bijvoorbeeld dat een medisch deskundige denkt dat u binnen een jaar volledig zult herstellen, en u regelt uw claim voordat dat jaar voorbij is. U bent nog steeds gewond, en uw verwondingen kunnen langer aanhouden dan de deskundige voorspelde. Als u langer dan een jaar blijft lijden, is de kans groot dat u uw letselschadeclaim voor minder heeft geregeld dan hij waard is, omdat de letselschade berekend wordt op basis van de prognose van de medisch deskundige van een jaar. Eenmaal afgewikkeld, kunt u niet teruggaan voor meer, behalve in zeldzame omstandigheden. Het is om deze redenen dat de vraag “Hoe lang duurt een letselschadeclaim?” zo moeilijk te beantwoorden is.

https://www.das.nl/letselschade/schadevergoeding/schadevergoeding-berekenen