Olympios
Image default
Zakelijke dienstverlening

Duidelijkheid op de werkvloer

Als u er binnen uw organisatie een werknemer langdurig uitgeschakeld is door zijn of haar gezondheid is er vaak niet genoeg duidelijkheid over hoe het nu verder moet. En dan komen wij in beeld! U kunt Adxpert inschakelen voor een arbeidsdeskundig onderzoek. In dit artikel vertellen wij u hier meer over

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundig onderzoek geeft vele antwoorden op de vragen omtrent een langdurig ziek personeelslid. U krijgt duidelijkheid over hoelang de werknemer nog buiten beeld is, of dat het werk aangepast kan worden op de mogelijkheden van de werknemer en zo nog werkzaam kan zijn binnen uw bedrijf. Stel dat we diverse mogelijkheden hebben bekeken en dat uit het arbeidsdeskundig onderzoek blijkt dat de werknemer helemaal niet meer werkzaam kan zijn binnen uw organisatie, gaan wij samen met u en de werknemer op zoek naar een andere goed passende baan buiten uw organisatie. Hierover in de volgende alinea meer.

Wat is een tweede spoortraject?

Een tweede spoortraject wordt pas ingezet (op advies van een arbeidsdeskundige die het arbeidsdeskundig onderzoek heeft verricht) als er binnen uw organisatie geen passend werk meer is voor de langdurig zieke werknemer. Dan gaan wij met onze ervaren coaches op zoek naar een goed passende baan buiten uw organisatie. Dit traject bevat een intakegesprek met de medewerker, adviesgesprek met u als werkgever en diverse loopbaantesten. Dit traject neemt enige weken tot maanden in beslag.

Hoe gaat een arbeidsdeskundig onderzoek in zijn werk?

Omdat u natuurlijk zo snel mogelijk duidelijkheid wilt hebben en wilt weten wat er uit het arbeidsdeskundig onderzoek komt rollen, hebben wij al binnen 5 dagen na uw aanvraag het arbeidsdeskundig onderzoek uitgevoerd, vervolgens heeft u binnen 5 dagen het conceptrapport in uw handen! Het conceptrapport dat u krijgt is geschreven door de arbeidsdeskundige die het onderzoek heeft uitgevoerd, en is een heldere en overzichtelijke arbeidsdeskundige rapportage met adviezen die erg van belang kunnen zijn en die zowel u als uw werknemer veel duidelijkheid geven over de toekomst.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan op www.adxpert.nl.

Meer over dit artikel : bezoek de site