Olympios
Image default
Dienstverlening

ADHD als Volwassene – Waarom Je een Professioneel Moet Vinden

Volwassene met ADHD kunnen voordeel trekken uit het opzetten van een routine en wanneer ze zich er niet aan houden, kan het moeilijk zijn voor ze om te functioneren. Op dat moment hebben ze een psycholoog of een mentale hulpverlener nodig om ze weer op het juiste spoor te brengen. 

Er zijn een paar verschillende dingen die ADHD volwassenen moeten overwegen en onderzoeken met hun hulpverlener. Waar ADHD volwassenen de meeste hulp bij nodig hebben is weer op het juiste spoor raken.

Zonder hulpverlening kunnen ze proberen weer op het juiste spoor te raken zonder echt te weten wat dat betekent. Dat is omdat wanneer ze normaal functioneerden met een routine, ze het automatisch volgende – zonder erbij na te hoeven denken.

Een breuk in de functionele routines echter betekent dat een persoon met ADHD belemmerd wordt bij het automatisch uitvoeren van wat ze eerst deden. Eén van de eerste dingen die een hulpverlener zal doen is zijn ADHD patiënt te laten reflecteren over de vorige voordelen die ze hadden toen ze nog op het juiste spoor waren.

De arts zal zijn ADHD patiënt helpen met een lijst maken, specifiek over de stappen die hij eerst volgde in zijn succesvolle routines. Hoewel dit simplistisch mag klinken, kan dit proces heel machtig zijn voor ADHD volwassenen, vooral wanneer het in tandem gedaan wordt met hun professionele therapeut.

De therapeut zal de patiënt constant eraan herinneren wat de positieve resultaten zijn wanneer ze op het juiste spoor zijn. De ADHD volwassene moet een gevoel hebben van de concrete voordelen die ze krijgen.

Het begrip en het gevoel over de machtige eindresultaten die behaald kunnen worden, zal volwassenen met ADHD helpen om gemotiveerd te worden en toegewijd te worden aan het doel om weer op het juiste spoor te komen. Door aan de beloningen herinnerd te worden, worden de ADHD volwassenen geholpen om gefocusseerd te blijven op wat ze moeten doen.

Hoe kan een professionele hulpverlener of therapeut jou, een ADHD volwassene, helpen om weer op het juiste spoor te komen? Eerst zal hij je helpen met het opstellen van een plan die werkt.

Wanneer hij het plan opstelt, zal je hulpverlener nauwkeurig overwegen hoe lang het kan duren voordat je slaagt. Hij zal ook samen met jou onderzoeken of dat het ontworpen moet worden om alles in één keer te doen, of geleidelijk aan.

De beste manier of weer normaal te functioneren is de steun en hulp opzoeken van een professioneel die expertise heeft met het helpen van ADHD volwassenen. Om dit te doen moet je beginnen met samenwerken met een psycholoog of professionele hulpverlener. 

Psychologen en professionele hulpverleners helpen volwassenen met ADHD effectiever leven. Klik hier voor Psycholoog en therapie in Eindhoven.

Meer over dit artikel : bezoek de site