Olympios
Image default
Aanbiedingen

Wat is Amazon FBA, waar dient het voor en hoe verkoop je op dit platform?

css front end

Amazon FBA is een systeem waarmee iedereen zijn producten op de markt kan verkopen, met als voordeel dat je de mogelijkheid hebt om producten fysiek op te slaan in Amazon-magazijnen, die verantwoordelijk zijn voor het verzenden naar je klanten, het beheren van retouren en het bieden van een betere klantenservice. … Met andere woorden, u verzendt uw artikel naar het magazijn en Amazon FBA is verantwoordelijk voor het beheer van al het logistieke werk dat de toekomstige verkoop van die producten met zich meebrengt.

Wat betekent de afkorting “FBA”?

Het is een afkorting in het Engels voor “Fullfilment By Amazon”, wat, hoewel meestal niet letterlijk vertaald, “gedaan door Amazon” betekent.

Met andere woorden, het is een systeem waarmee u als e-commerce manager ervoor zorgt dat u uw klanten ontmoet en het verkoopproces bijhoudt:

 • Kwalitatieve gebruikerservaring bij het bladeren door producten
 • Snel en handig betalingssysteem
 • Snelle levering op het opgegeven adres
 • Veilige verpakking en veilige levering

Waar is Amazon FBA voor?

De online verkoopgigant beheert niet 100% van het proces, maar pakt enkele van de vervelende zaken aan:

 • Zij slaan uw producten op in hun eigen magazijnen
 • Zodra een klant een aankoop doet, neemt Amazon de verzending over
 • Zij zorgen voor de terugkeer
 • Ze bieden after-sales service aan klanten die uw producten via hun website hebben gekocht

Zoals u kunt zien, nemen zij de meeste verantwoordelijkheid op zich wanneer u uw producten aan hun platform geeft, dus bovenal helpen ze u tijd te verspillen aan al deze vervelende taken, waardoor u tijd en middelen kunt investeren in belangrijkere zaken.

Hoe werkt Amazon FBA?

 1. Stuur uw producten naar het dichtstbijzijnde logistieke centrum.
 2. Het logistieke centrum bewaart al uw inventaris.
 3. Uw aanbiedingen worden gepubliceerd als “Beheerd door Amazon” en ontvangen een “Prime” -badge.
 4. Amazon bereidt uw producten voor en verzendt deze naar klanten in heel Europa.
 5. Ze behandelen retouren en bieden klantenservice in alle talen.

Amazon FBA-voordelen

Hoewel je misschien al enkele voordelen van dit systeem hebt opgemerkt uit alles wat er is gezegd, is hier een samenvatting van alles wat je moet weten:

 • Amazon Prime: uw producten zullen beschikbaar zijn onder “Prime”, waardoor ze beschikbaar zijn voor de meest loyale klanten van het platform
 • Etikettering op pakketten: alleen het feit dat de geleverde pakketten de verpakking en logo’s van dit bedrijf dragen, draagt ​​bij aan de motivatie om de verkoop van uw goederen te vergroten
 • Breid uw catalogus internationaal uit, want deze zijn zichtbaar voor alle eindklanten in andere landen.

U heeft misschien geen eigen online winkel: dit zal een ietwat extreem geval zijn, maar als u een productontwikkelaar bent en u zich alleen wilt concentreren op de ontwikkeling ervan, kan het moeilijk zijn om een ​​digitaal netwerk te beheren waarbij e-commerce betrokken is. je hebt misschien niet eens je eigen website en legt al je aandelen voor aan Amazon en zij zorgen ervoor.

Lage of niet-bestaande toetredingsdrempel, aangezien iedereen met een minimum aan digitale kennis zijn producten kan uploaden naar het FBA-systeem.

Hoe te verkopen op Amazon FBA?

Nu u alles weet wat dit systeem te bieden heeft, zijn er enkele details die u moet overwegen als u klaar bent om het met uw producten te vertrouwen en het te gaan gebruiken.

De procedure die u moet volgen om te beginnen met verkopen op dit platform:

 1. Kies welke producten u gaat downloaden
 2. Registreer u als verkoper
 3. Maak een lijst en organiseer uw producten in lijsten
 4. Voer fysieke levering uit

Uitvoer

Zoals u kunt zien, is het verkopen van uw producten via Amazon FBA niet echt moeilijk, u hoeft alleen alle bovenstaande stappen precies te volgen.

Wanneer u van plan bent om een ​​nieuw bedrijf te starten, zijn er veel dingen die u kunt hebben, inclusief de hoeveelheid werk die u kunt krijgen door het implementeren van die onderneming.

En aangezien het enorm veel tijd kan kosten, is dit misschien de plek waar u uw leven gemakkelijker kunt maken door het project terzijde te laten.

Daarom kan de oplossing die in deze gids wordt gepresenteerd, dienen als informatie waarmee u rekening moet houden wanneer u besluit een aanzienlijk deel van uw verantwoordelijkheden als e-commerceleider uit te besteden aan deze multinational.

U hoeft alleen maar te zorgen voor een kwaliteitsproduct, het op te sturen en het Fulfillment-systeem doet de rest voor u.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/about-us.html