Olympios
Image default
Aanbiedingen

Leuke en actieve spelletjes voor de sportdag!

Een sportdag is de perfecte manier om je leerlingen enthousiast te maken voor lichamelijke activiteit. Of je nu op zoek bent naar iets traditioneels als flag football of iets uniekers als aardappelzakraces, er zijn genoeg spelletjes die je in je sportdag kunt verwerken. Hier zijn enkele leuke, spannende activiteiten die je leerlingen bezig zullen houden en een plezier zullen doen.

 

Veldhockey 

Veldhockey is een teamsport die lijkt op ijshockey, alleen wordt het op gras gespeeld met een stick in plaats van een ijshockeystick. Het is een ideaal spel voor een sportdag, omdat het elementen van teamwork, vaardigheid en strategie combineert. Bovendien is het gemakkelijk te leren en iedereen kan het spelen – je hebt alleen een bal, een paar sticks en hockeydoeltjes nodig! Het uiteindelijke doel is eenvoudig: het team met de meeste punten aan het eind van het spel wint!

 

Verover de vlag 

Dit klassieke spel bestaat al generaties lang en het is ook vandaag nog een van de populairste spellen. Bij het veroveren van de vlag moeten twee teams van gelijk aantal samenwerken om de vlaggen van hun tegenstanders te veroveren en tegelijkertijd hun eigen vlag te beschermen tegen inname. Dit spel stimuleert teamwork, communicatie, probleemoplossend vermogen en strategie. Het is ook erg vermakelijk als elk team probeert zijn tegenstanders te slim af te zijn! 

    

Frisbee golf 

Frisbee golf (of disc golf) is een ander leuk spel voor een sportdag, want alles wat je nodig hebt zijn een paar frisbees en wat doelen die rond een speelveld zijn opgesteld (zoals kegels of andere markeringen). Het doel is om de frisbee in zo weinig mogelijk worpen in elk doel te krijgen. Frisbee golf kan worden gespeeld door individuen of teams, waardoor het perfect is voor groepen van elke grootte! Het helpt ook de hand-oog coördinatie, strategisch denken en nauwkeurigheid te ontwikkelen. En dat alles met plezier in de buitenlucht!      Er zijn zo veel spannende spellen die je kunt opnemen in je sportdag die je leerlingen in een mum van tijd actief en plezierig zullen houden! Van traditionele spellen zoals flag football tot meer unieke spellen zoals frisbee golf of aardappelzakraces, er is voor elk wat wils! Je kunt je leerlingen aan lichaamsbeweging laten doen en ze tegelijkertijd nieuwe vaardigheden leren! Dus aarzel niet – ga er op uit en begin vandaag nog met het plannen van je volgende sportdag!

 

https://hockeypartner.nl/