Olympios
Image default
Hobby en vrije tijd

Uw vaarbewijs behalen?

Iedereen kan een vaarbewijs behalen..!

Een vaarbewijs behalen is iets waar veel mensen die van wateractiviteiten houden stiekem van dromen. Maar vaak durven ze de stap richting een vaarbewijs behalen om diverse redenen niet te zetten. En dat is jammer, want een vaarbewijs halen kan iedereen en is voordeliger dan veel mensen denken. Maar wat is er nu zo aantrekkelijk aan een vaarbewijs behalen? Waarom zijn er steeds meer Nederlanders die een vaarbrevet willen hebben.

 

De meerwaarde van een vaarcertificaat

Het halen van een vaarbewijs heeft echt meerwaarde voor mensen die iets hebben met boten, pleziervaart en/of watersport. Gaat u bijvoorbeeld regelmatig op vakantie om te gaan varen of bent u van plan om een eigen motor- of speedboot te kopen, dan is Vaarbewijs 1 halen verstandig. Met dit vaarbewijs kunt u in alle recreatieve wateren van Nederland varen met snelheden van 20 kilometer of hoger. Vaart uw schip minder hard, dan is een vaarbewijs niet verplicht. Maar er eentje hebben kan nooit kwaad. Een groot voordeel is dat u het brevet in één dag kunt halen. Dan heeft u alle bagage en kennis over het het weer, de werking van bootschroeven het roer en natuurlijk van de precieze regelgeving die op het water geldt.

Wilt u een stap extra doen en alle wateren, dus ook rivieren en kustgebieden? Dan moet u een Vaarbewijs 2 halen. Dee cursus leert u om in moeilijke omstandigheden, zoals hevige golven, zijwinden en zijstromingen, het roer recht te houden.

 

Meer weten over het halen van een vaarbewijs?

Wilt u meer informatie over een vaarbewijs behalen of direct beginnen met een cursus? Neem dan contact met ons op en profiteer van de lage prijzen die wij momenteel aanbieden!