Olympios
Image default
Alarmsysteem

Uw smartwatch kan risico hebben op een veiligheidsbehoefte

Uw smartwatch kan risico hebben op een veiligheidsbehoefte

Smartwatch-beveiliging is een hot topic geworden, vooral nadat HP een veiligheidsbeoordeling heeft uitgevoerd en zelfs de meest populaire smartwatches heeft gevonden die kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Van fitness-tracking tot domotica, smartwatches bieden grenzeloze voordelen. Maar het omarmen van de wearable tech trend moet voorzichtig gebeuren.

Hewlett-Packard heeft dit jaar een beoordeling van de smartwatch-beveiliging uitgevoerd waaruit bleek dat bijna alle smartwatches, waaronder de populairste, kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen.

Onderzoek geeft ook aan dat de sensoren die worden gebruikt om de activiteit van een smartwatch-gebruiker bij te houden, ook kunnen worden gebruikt om bewegingen van de hand en de vinger te volgen. Door een app op uw smartwatch te installeren, kan een hacker uw toetsaanslagen op de computer analyseren om inlog-, bank- en privéinformatie te achterhalen.

Met deze risico’s in gedachten, suggereren experts dat eigenaren van smartwatches voorzichtig zijn.

3 manieren waarop je smartwatch kwetsbaar kan zijn

Onderzoekers identificeerden belangrijke aandachtsgebieden voor apparaten zoals de Apple Watch, Android Wear en zijn concurrenten:

  • Verificatie. Elke smartwatch die door HP werd getest, toonde “onvoldoende gebruikersauthenticatie en autorisatie” en miste de mogelijkheid om accounts te blokkeren na een bepaald aantal mislukte wachtwoordpogingen. Volgens het rapport werd 30% van de apparaten kwetsbaar geacht voor het oogsten van accounts.
  • Encryptie. Uit het rapport bleek dat hoewel elk apparaat encryptie implementeerde, bijna de helft (40%) van de apparaten kwetsbaarheden vertoonden die “een gebrek aan protocollen voor transportversleuteling” aantoonden. Dit vormt ook een bedreiging voor de firmware, die niet effectief kan worden bijgewerkt zonder veilige codering.
  • Privacy. De persoonlijke veiligheid en privacy van smartwatch-gebruikers lopen volgens HP gevaar. Smartwatches verzamelen, net als mobiele telefoons, een breed scala aan persoonlijk identificeerbare informatie. Vanwege de bovenstaande coderings- en autorisatierisico’s kunnen consumenten niet 100% zeker zijn van de beveiliging achter hun draagbare technologie.

Beveilig uw smartwatch en Smart Home

Smartwatches worden nog niet breed toegepast door consumenten. Experts suggereren dat wearable tech-ontwikkelaars tijd en geld investeren in het verbeteren van de beveiliging voordat adoptie (met name in het bedrijfsleven) toeneemt. Zodra smartwatches mainstream worden, zullen ze steeds aantrekkelijker worden voor cybercriminelen.

In de tussentijd zijn er handige stappen die eigenaren van smartwatches kunnen nemen om hun persoonlijke gegevens en informatie te beschermen. Dit is vooral belangrijk voor huiseigenaren die hun horloge verbinden met slimme huisbeveiligingsapparatuur (inclusief vergrendelingen en alarmsystemen).

Zorg ervoor dat u deze preventieve stappen volgt om de smartwatch-beveiliging te behouden:

 

  • Voer sterke wachtwoorden in om toegang te krijgen tot uw smartwatch, de applicaties en uw beveiligingssysteem. Als uw smartwatch geen codering op zichzelf mogelijk maakt, installeert u een beveiligings-app om gevoelige gegevens te coderen voor een extra beschermingslaag.
  • Gebruik zo mogelijk uw draagbare apparaat niet in combinatie met platforms die overgevoelige informatie vereisen. Kies voor taken zoals online betalingen vanaf een beveiligde mobiele telefoon of computer.
  • Wees voorzichtig met links die u deelt, klikt of download om phishing-aanvallen te voorkomen.
  • Houd uw smartwatch veilig opgeborgen als u hem niet gebruikt om diefstal te voorkomen, wat gemakkelijk tot een informatielek kan leiden. Als uw horloge wordt gestolen, neemt u contact op met uw provider of gebruikt u een toepassing om het apparaat op afstand te wissen naar de fabrieksinstellingen.
  • Jailbreak of root je apparaat niet, omdat dit de kwetsbaarheden van je smartphone voor een datacrack zal vergroten.
  • Smartwatch-beveiliging begint met het hostapparaat – uw smartphone. Zorg ervoor dat alle mobiele apparaten die op uw smartwatch zijn aangesloten, beveiligd zijn. Laat uw smartwatch bovendien nooit koppelen met onbekende of verdachte apparaten
Meer over dit artikel : bezoek de site