Olympios
Image default
Aanbiedingen

Bak jouw eigen rainbow cake

Bak jouw eigen rainbow cake

 

Geef jij binnenkort een feestje en wil je jouw gasten verrassen met een gave cake? Ga dan zelf aan de slag en maak een rainbow cake. Deze cake is opgebouwd uit meerdere lagen. Elke laag heeft één kleur van de regenboog. Ben jij benieuwd hoe je een rainbow cake kunt maken? Lees dan snel verder en kom erachter.

 

De ingrediënten

 

Het maken een rainbow cake lijkt misschien moeilijk, maar het valt heel erg mee. Je hebt dan ook niet veel ingrediënten nodig. Zorg ervoor dat je de basismix, eieren, water, kleurstoffen, botercrème, roomboter en melk in huis hebt. Alle ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt halen, maar je kunt ze ook online bestellen. Heb je deze ingrediënten in huis? Dan kun je gelijk aan de slag.

 

De rainbow cake maken

 

De zelfgemaakte rainbow cake is een gave cake waar jij je gasten mee kunt verrassen. Deze cake heeft meerdere lagen in de kleuren van de regenboog. Het is de bedoeling dat je begint met het bakken van twee cakes in een springvorm. Vervolgens snijd je elke cake horizontaal in drie delen. Uiteindelijk krijg je dus zes lagen cake.

 

Tussen elke laag doe je een vulling. De vulling bestaat uit botercrème. Botercrème is wit van kleur, maar deze kun je zelf een kleur geven door middel van kleurstoffen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste kleurstoffen in huis hebt om een regenboog effect te creëren. Geef elke laag botercrème een verschillende kleur. Uiteindelijk maak je alle zes de lagen cake aan elkaar door middel van de verschillende kleuren Botercrème. Wanneer je de taart opensnijdt zal dit een gaaf effect creëren.

 

Het recept

 

Wij hebben je nu een beeld gegeven van hoe jij je eigen rainbow cake kunt maken. Voor de gehele bereidingswijze kun je eens kijken bij de recepten van Baktotaal Bouwhuis. Hier wordt van begin tot eind uitgebreid uitgelegd hoe jij de perfecte rainbow cake maakt waar jij je gasten mee kunt verrassen. Maak jij toch liever een ander recept? Op de website van Baktotaal Bouwhuis vind je een groot aantal recepten die je gemakkelijk zelf kunt maken. Neem snel een kijkje en ga aan de slag!