Olympios
Image default
Mobiliteit

Leuke Nederlandse fietsweetjes

 

Het is geen geheim dat Nederland een echt fietsland is. Maar zijn de leukste fietsweetjes voor jou ook al bekend. Leren wij jou wat nieuws of was jij al op de hoogte van al deze grappige weetjes? Lees maar verder om erachter te komen!

  1. Er zijn meer fietsen dan auto’s op de weg tijdens de ochtendspits. 

Zag je deze al aankomen? Er zijn namelijk meer fietsen op de weg dan er auto’s op de weg zijn tijdens de ochtendspits. Je zal denken dat het andersom is, omdat mensen juist de fiets pakken om het drukke verkeer te vermijden. Maar niets is minder waar! Het is wel zo dat je op de fiets amper last hebt van oponthoud of files. 

  1. In Nederland zijn er meer fietsen dan mensen!

In Nederland zijn er ongeveer 23 miljoen fietsen, terwijl er maar 17,28 miljoen inwoners zijn in Nederland! Er zijn dus meer fietsen in Nederland dan mensen in Nederland! Dit kan liggen aan het feit dat een persoon meerdere fietsen heeft, een fiets voor de boodschappen en een professionele sportfiets.

  1. De gemiddelde Nederlander fietst jaarlijks gemiddeld 1000 kilometer.

Voor een echt fietsland als deze valt 1000 kilometer reuze mee! Niet iedereen fietst, het kan zijn dat de ene persoon 5000 kilometer per jaar fietst en de ander nog geen 5 kilometer maakt! De gemiddelde geeft daarom niet een heel representatief antwoord.

  1. Er worden jaarlijks bijna 500.000 fietsen gestolen 

Er zijn erg veel fietsen in Nederland, maar criminaliteit is helaas ook niet weg te denken. Er worden namelijk bijna 500.000 fietsen gestolen. Dit zijn er ongeveer 1300 per dag! Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om een goed fietsslot aan te schaffen!

  1. Een auto neemt net zoveel ruimte in als 20 fietsen!

In een auto zitten er meestal een, twee, drie, vier of soms iets meer personen in de wagen. Vervang de parkeerplek voor 1 auto met 20 fietsen! Genoeg plek voor iedereen en voor meer dan 20 tot 40 personen!