Olympios
Image default
Adverteren

Whisky karaf in diverse stijlen en maten

Er is niet maar één type whisky karaf verkrijgbaar. Als je een beetje rondkijkt op het internet kom je veel verschillende stijlen en maten tegen. Het wordt nog best lastig om er één uit te kiezen. Uiteraard is het ook heel persoonlijk wat je mooi vindt. Maar ook qua inhoud kunnen ze enorm verschillen. Dit is misschien opvallend want je zou zeggen dat dit overal hetzelfde zou moeten zijn. Wij leggen je uit wat de verschillende stijlen zijn en waarom er een verschil is qua inhoud. Je weet zo meteen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een whisky karaf.

Whisky karaf met vintage look

De whisky karaf met de vintage look is helemaal hot in 2018. Vintage mag er weer zijn en hoe klassieker hoe beter. De Opera is bijvoorbeeld een prachtige set van RCR Cristalleria Italiana. Deze prachtige set heeft een echte vintage uitstraling en past perfect in de stijl die we veel zien. Een klassieker mag weer helemaal en is hip om neer te zetten. Daarbij hoort vintage natuurlijk ook wel een beetje bij het drinken van whisky. Het past volledig thuis in het sfeertje wat we veel terug zien in films en series.

Strak design met moderne lijnen

Ben je geen voorstander van vintage ondanks dat dit zogenaamd de trend is? Geen probleem want je kan natuurlijk ook kiezen voor een strak design en je dressoir opfleuren met een whisky karaf met moderne lijnen. De Quadro is een mooi voorbeeld van strakke lijnen en bovenal een moderne uitstraling. Het karaf staat werkelijk prachtig in een moderne inrichting. Het wordt nog altijd gezien als een favoriet van velen. Met een complete set heb je natuurlijk een mooie look voor in huis klaarstaan. Een andere manier om voor een strak design te kiezen is een whisky karaf met vierkant geslepen stijl. Dit is absoluut strak en modern.

Maatvoering van de karaffen

Je ziet veel verschil in de maatvoering van de verschillende karaffen. Dit kan vraagtekens oproepen. Helemaal als je een whisky karaf van 550 ml ziet en je fles 1,5 liter is. Dit heeft te maken met zuurstof. Als je fles whisky voor de helft leeg is komt er veel zuurstof in de fles te zitten. Voor de houdbaarheid is het beter om deze over te gieten in een klein whisky karaf. Je zal dan merken dat de drank minder snel van smaak verandert en beter op smaak blijft. Hierdoor zie je veel verschil in de maatvoering. Wil je wel gewoon graag je favoriete whisky volledig in een karaf doen? Dat is geen enkel probleem. Je kan dan kiezen voor een groot karaf van 750 ml om te vullen.

Meer over dit artikel : bezoek de site