Olympios
Image default
Aanbiedingen

Voor welke houten vloer kies jij?

Als je kiest voor een vloer met een natuurlijke uitstraling. Een vloer met warmte die zorgt voor comfort. Dan ga je natuurlijk voor een houten vloer. Er is veel hierin keuze, maar smaak, je leefstijl en je budget bepalen natuurlijk voor welke vloer je kiest. Is je budget ernaar en wil je puur natuur in de woning, dan ga je voor een mooie houten vloer. Heb je minder te besteden  of wil je een onderhoudsvriendelijke vloer dan kun je ook voor een laminaat of Pvc vloer gaan. Omdat deze vloeren nagenoeg niet meer te onderscheiden zijn van de echte houten vloeren zijn dit goede alternatieven. Deze blog gaat speciaal over de houten vloeren, en dan over de echt speciale houten vloeren.

Grote keuze in houten vloeren

Iedereen kent wel de planken vloeren. De bekendste is de eiken vloer. Dit is een hardhouten vloer, die in veel uitvoeringen te koop is. Denk hierbij aan de afmetingen, uitstralingen en afwerkingen. Bij goed onderhoud gaat een eiken houten vloer een leven lang mee. Naast eiken vloeren worden er veel meer houtsoorten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan grenen, noten, esdoorn, wengé, ect. De vloeren zie je in massief hout en lamelparket. Zo is er voor elke situatie wel een geschikte houten vloer te koop. Wil je een vloer met karakter die perfect past in je exclusieve interieur kijk dan eens naar een exclusieve houten vloer of een houten vloer die in patroon wordt gelegd.

De patroonvloeren

Als we het over een patroonvloer hebben dan ken je vast wel de visgraatvloer. Dit is een houten vloer die helemaal weer een trend is. Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen, klassen en afwerkingen. Vroeger had een plank van de visgraatvloer een afmeting van 7cm bij 35cm. Tegenwoordig zijn de planken breder en langer. Als standaardmaat zie je meestal 14×56, maar er zijn ook nog andere maten. Dit ligt natuurlijk aan de afmeting van de ruimte waar de vloer moet liggen en natuurlijk je smaak. Er is zelfs een walvis visgraat met planken van ca. 90cm lang.

Ook bij de patroonvloeren zijn er natuurlijk exclusieve vloeren te koop. Denk bijvoorbeeld aan een Tapis vloer, Bourgogne, Versailles of de Hongaarse punt. Deze vloeren worden hoofdzakelijk als massief verkocht. Dit zijn ook echt vloeren die je zelf niet kunt leggen. De vloeren worden namelijk verlijmd en/of gespijkerd op een houten tussenvloer. Elke vloer word in een bepaald patroon gelegd. 

Een Tapis vloer of visgraatvloer kan voorzien worden van band en bies en/of van een ornament. Zo krijgt de vloer een uitstring van de parketvloeren van weleer.

De visgraatvloeren passen eigenlijk wel bij elk interieur. De vloer geeft de ruimte een exclusieve uitstraling. De exclusieve patroonvloeren passen in veel klassieke interieurs of in oude karakteristieke panden.

De exclusieve vloeren

Ben je op zoek naar een houten vloer met karakter, een vloer van doorleefd hout, kies dan voor karakteristiek oud hout. Het hout voor deze vloeren is vaak afkomstig uit boerenschuren, uit oude wagons, oude scholen, koetshuizen en oude fabrieken. Vaak komt dit hout uit Oost Europa en de Balkan. In de fabriek wordt dit hout van spijkers ontdaan en dan op maat gezaagd en geschaafd voor vloerdelen. Zo laat elke plank het doorleefde karakter zien van oud hout. De vloeren worden als massief en als lamelparket verkocht. Zo kan deze exclusieve vloer ook op vloerverwarming gelegd worden. Je moet er van houden, maar zo heb je wel een exclusief stukje hout op de vloer liggen. Deze vloeren passen het beste in een landelijk of industrieel interieur.

 

https://www.beboparket.nl/