Olympios
Image default
Aanbiedingen

De top 5 trends in doe-het-zelf en renovatie voor 2023

De top 5 trends in doe-het-zelf en renovatie voor 2023

1. Duurzaamheid Voorop
Duurzaamheid is niet langer een trend, maar een noodzaak. In de wereld van doe-het-zelf en renovatie zie je dat steeds meer mensen kiezen voor milieuvriendelijke materialen en technieken. Denk aan het hergebruiken van materialen, het kiezen voor isolatie om energie te besparen en het installeren van zonnepanelen. Ook het gebruik van niet-toxische verf en het toepassen van waterbesparende systemen zijn populair. Deze trend is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee op de lange termijn.

2. Slimme Technologie Integreren
De slimme woning is in opkomst. Dit betekent dat doe-het-zelvers nu ook steeds meer slimme technologie integreren in hun projecten. Van slimme verlichting die je met je smartphone kunt bedienen tot geavanceerde beveiligingssystemen en thermostaten die leren van je gedrag. Het mooie is dat je deze technologieën vaak zelf kunt installeren met de juiste klusmaterialen en een beetje kennis.

3. Multifunctionele Ruimtes
Nu we meer tijd thuis doorbrengen, willen we dat elke vierkante meter telt. Multifunctionele ruimtes zijn daarom een grote trend. Denk aan een thuiskantoor dat ’s avonds verandert in een speelruimte, of een eettafel die je ook als werkbank kunt gebruiken. Dit vraagt om creatieve oplossingen en flexibele producten, die je helpen om het meeste uit je ruimte te halen.

4. Industriële Accenten
De industriële look blijft populair. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van ruwe materialen zoals metaal, beton en onbewerkt hout. Deze trend zie je terug in zowel meubels als in afwerkingen van muren en vloeren. Het geeft je huis een stoer en modern karakter. En het mooie is dat je veel van deze industriële accenten zelf kunt maken of installeren.

5. Doe-Het-Zelf Kits en Workshops
Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of net begint, deze trends bieden volop inspiratie voor je volgende project. En voor alle materialen die je nodig hebt, kun je terecht bij een specialist. Met een uitgebreid assortiment aan klusspullen ben je verzekerd van kwaliteit en gemak. Pak je gereedschap en begin vandaag nog met het transformeren van je huis volgens de laatste trends!