Olympios
Image default
Vakantie

De beste skivakanties van Noorwegen

Met het skiseizoen van Noorwegen al aan, hier is een blik op waarom zo veel enthousiaste skiërs het Noordse land kiezen om hun favoriete wintersport te beoefenen.

Omdat het een winterland is, is het geen verrassing dat Noorwegen een van de beste bestemmingen is om te skiën. Van het noorden tot het zuiden is het mogelijk om te genieten van een lang skiseizoen dat zich uitstrekt van begin november tot april.

Het Scandinavische land heeft een breed scala aan skimogelijkheden, de meesten worden beschouwd als gezinsvriendelijke bestemmingen die ook een breed scala aan andere winteractiviteiten bieden, van hondensleeën tot ijsklimmen. Noorwegen heeft voor elk wat wils, dus het hangt af van waar je naar op zoek bent”, vertelde Georg B. Hana, de internationale projectleider van Innovation Norway, aan The Local. De ski-industrie is hier niet zo groot als in Frankrijk of Oostenrijk, maar het is erg belangrijk voor de regio in Noorwegen,” voegde hij eraan toe. De skiërs komen voornamelijk uit Denemarken, Zweden, Duitsland, Rusland en het Verenigd Koninkrijk,” zei Hana, eraan toevoegend dat dit jaar het aantal internationale reserveringen is toegenomen. De meeste van hen komen vanwege de gezinsvriendelijke resorts, met specifieke ruimtes voor kinderen. En er zijn ook tal van andere winteractiviteiten die het voor iedereen geschikt maken. ”Hoewel bestemmingen kleiner zijn dan andere bestemmingen zoals de Alpen, heeft Noorwegen geweldige sneeuwcondities, is het meest gezinsvriendelijk en een goede ski-in, ski-out,” volgens Hana.

Grootste skigebeiden

Trysil is het grootste skigebied van het land. Het Trysil is gelabeld als perfect voor gezinnen en bestaat uit één groot skigebied, dat de drie gezichten van de berg met liften en hellingen met elkaar verbindt. Met een van de meest geavanceerde sneeuwproductiesystemen in Noorwegen, zijn er 150 skidagen per jaar.

Hemsedal is een van de beste skigebieden in Noord-Europa. Hemsedal ligt in de bergen tussen Oslo en Bergen en biedt een groot aantal liften en hellingen met verschillende moeilijkheidsgraden en 100 kilometer langlaufen en off-piste skiën. Er zijn ook activiteiten zoals hondensleeritten, ijsklimmen en sneeuwschoenwandelen.

Hafjell / Kvitfjell : Hafjell ligt op 15 kilometer van Lillehammer en slechts 198 kilometer van Oslo, met de gigantische slalombaan die werd gebruikt tijdens de Olympische Spelen van Lillehammer in 1994. Hafjell is onlangs samengegaan met Kvitfjell en de uitstekende Olympic Downhill Run.

Geilo , een van de oudste skigebieden, staat ook bekend als een uitstekend gebied om te kitesurfen. Hun skiliften kunnen worden gebruikt door 25.000 passagiers per uur, een recept voor kortere wachtrijen en meer plezier.

Myrkdalen ligt dicht bij Voss, slechts twee uur rijden van Bergen. Myrkdalen is een groot station met 25 liften en tal van andere winteractiviteiten. Is het grootste skigebied in het westen van Noorwegen.

Norefjell ligt op slechts 90 minuten rijden van Oslo, waardoor het een zeer populair skigebied is. Norefjell omvat de grootste drop van Scandinavië en was gastheer voor de Olympische Spelen in 1952.

Oslo Winter Park is relatief klein, maar ligt op slechts 20 minuten van Oslo. Het biedt een verticale daling van 381 meter en de Europese SuperPipe die de X-games in februari 2016 zal houden.

Hovden is het grootste skigebied in het zuiden van Noorwegen, gelegen in het Setesdal.Het omvat een vallei van 1.300 meter en meer dan 30 hellingen, tien liften en meer dan 30 km verzorgde afdaling.

Rauland is een compound van drie resorts verbonden door een gratis skibus. Het heeft een van de beste snowboardparken van Noorwegen en een van de beste bestemmingen voor skiërs van Telemark.

Kongsberg is een modern skiresort op een uur rijden ten westen van Oslo. Niet de langste tracks in het land, maar het bevat een Slalom-heuvel voor competitie en een terreinpark.

Bereidt u goed voor op uw wintersport en neem het zekere voor het onzekere en sluit een doorlopende reis- en annuleringsverzekering af. Geniet van je wintersport!

Meer over dit artikel : bezoek de site