Olympios
Image default
Tuin en buitenleven

Ga voor een mooie veranda

De warme dagen zitten er weer aan te komen. Vaak is dit het moment waarop we de tuin gereed gaan maken voor de lente en de zomer. Misschien moet het groen gesnoeid of bijgeknipt worden, of ben je toe aan nieuwe tuinmeubelen. Het weer in Nederland is erg onvoorspelbaar. Ook in de zomer kan het onverwachts gaan regenen, terwijl het wel lekker warm is. Wil je wanneer het regent toch buiten kunnen zitten? Dan kun je een veranda kopen.

 

Soorten veranda’s

 

Een veranda houd je ten eerste droog als je buiten zit, maar is ook een mooi verlengstuk van je woning. Je kunt er een soort tweede woonkamer in creëren met een mooie tuinset. Een veranda is er in allerlei soorten en maten. Je kunt ervoor kiezen om een veranda op maat te laten maken, maar het is vaak goedkoper wanneer je kiest voor een van de standaardformaten. Daarnaast kun je een open veranda kopen, maar kun je ook gaan voor een veranda met glazen schuifdeuren. Deze zijn allemaal horizontaal in hun eigen rails te openen en sluiten, waardoor ze geen extra ruimte in beslag nemen.

 

Materialen

 

Tegenwoordig worden veranda’s vooral van aluminium gemaakt. Dit komt doordat aluminium niet roest en dus erg gemakkelijk te onderhouden is. Bovendien ziet een aluminium veranda er erg modern uit en dus passen ze bij elke stijl. De veranda heeft standaard een donkergrijze tot zwarte kleur, maar het is ook mogelijk om een crèmekleurige veranda te kiezen. Het draait dan alleen om het frame. Het dak bestaan uit platen die van helder of troebel glas kunnen zijn.