Olympios
Image default
Huishoudelijk

Hoe kom ik van de aanslag op mijn kopjes af?

Je kent het vast wel. Je krijgt net visite en wilt ze een lekker kopje thee aanbieden maar je komt erachter dat er aanslag op je thee kopjes zit. Natuurlijk heb je dit netjes afgewassen en zelfs in de vaatwasser gehad, maar de aanslag wil maar niet weg lijkt het. Heel vervelend, maar gelukkig zijn hier oplossingen voor. In dit artikel vertellen we je alles over de oorzaak van deze aanslag en wat je hieraan kunt doen.

 

Oorzaak

Het is heel normaal dat er een beetje aanslag aan je kopjes zit. Dat is nu eenmaal zo en ontkom je niet aan. In sommige gebieden is het echter erger dan de andere. Het lijkt er namelijk op dat de hoeveelheid kalk in je water een rol speelt bij deze aanslag. Hoe meer kalk, hoe makkelijker aanslag zich op je kopjes vormt. 

 

Een goede manier om overtollige aanslag tegen te gaan is het ontkalken van je water. Dit kan via een waterontkalker die je op je waterleiding plaatst. De magnetische werking zorgt ervoor dat kalk zich minder makkelijk vormt in je water en dus minder snel aan je kopjes komt. Een van de aanbieders van een dergelijke ontkalker is waterontkalkerkopen

 

Aanslag verhelpen

Oke, het is duidelijk wat je moet doen om het te voorkomen. Maar hoe kom je van de aanslag af die je al hebt? Heel simpel. Even poetsen met tandpasta hoe vreemd het misschien ook klinkt. De meeste aanslag krijg je weg door normaal te poetsen, maar sommige hebben dat beetje tandpasta nodig. 

 

Ook kun je de wasbak vol laten lopen met warm water en soda om je kopjes met aanslag hierin te laten rusten. Je zult zien dat je op deze manier relatief makkelijk van de aanslag af komt. Wat betreft de waterontkalkers vind je via de volgende link een vergelijking van de amfa 4000 vs aquamag 7000. Zowel de prijs als de magnetische kracht worden hier naast elkaar gehouden om je keuze makkelijker te maken.