Olympios
Image default
Gezondheid

Sneller nuchter worden: 5 Tips

 

Elke keer dat je een kater hebt gehad zeg je tegen jezelf: nooit meer. Volgende keer ga ik niet meer drinken of toch veel minder. We denken elke keer dat we onze les hebben geleerd na een dagje hoofdpijn, misselijkheid en braken. Niets is echter minder waar. Het is vaak zo gezellig tijdens die vrijdagavond drink met de collega’s of tijdens een nachtje stappen dat we al heel vaak snel vergeten wat we ons zelf nu ook al weer beloofd hadden. Maar deze keer heb je echt geen zin om weer een hele dag ziek te zijn en ga je op zoek naar anti-kater tips. Als we dan toch niet naar onszelf willen luisteren zijn er gelukkig een aantal hulpmiddelen om toch wat sneller van die vervelende kater af te geraken.

 

Ga lekker sporten en drink voldoende water

Sporten bij een kater, het klinkt waarschijnlijk nog erger dan de kater zelf maar toch kan het voor jou een oplossing zijn. Trek je sportschoenen dus aan en pep jezelf op om een paar toertjes te gaan joggen. Tijdens het sporten zweet je en dat is nu net goed voor je lichaam. Via het zweten verlaten afvalstoffen ons lichaam en zo kan de alcohol dus sneller uit je lichaam geraken. Let er dan wel bij op dat je het vocht dat je verliest, ook weer terug binnen krijgt. Drink daarom tijdens en na het sporten dus genoeg water. Je lichaam moet gehydrateerd blijven en door veel te drinken zal je vaker moeten gaan plassen waardoor weer meer afvalstoffen uit je lichaam zijn.

 

Blijf lekker in je bed liggen

Sneller nuchter worden kan ook op een totaal andere manier, het tegenovergestelde van sporten. Merk je ’s morgens in je bed dat het echt niet gaat omdat je je zo slecht voelt? Dan is het natuurlijk te begrijpen dat je absoluut niet wil gaan sporten. Een van de anti-kater tips is dan: blijf in je bed liggen en gun je zelf extra rust en slaap. Je lichaam is namelijk heel wat energie kwijtgespeeld doordat het constant moest werken om de alcohol afgebroken te krijgen. Door wat extra slaap genereer je dus nieuwe energie en heeft je lichaam ondertussen de tijd om te herstellen.

 

Gebruik een anti kater middel

Nog een tip om het sneller nuchter worden te bevorderen is premulon te gebruiken, een hangoverpil gebaseerd op Asparagine. Dit is een stof die in heel wat voedingsmiddelen zit zoals noten, fruit, vis…. Deze stof helpt om de alcohol die je in lichaam zit, sneller af te breken. Normaal gezien heeft je lever ongeveer 1,5 uur nodig per glas wijn of bier. Premulon breekt de giftige stof veel sneller af. Bovendien bevat deze ook vitamine C en laat dit nu net eet vijand zijn voor je kater.

 

Meer over dit artikel : bezoek de site