Olympios
Image default
Huishoudelijk

LED Spots een populaire vervanger

LED Spots zeer populair als vervanger van halogeen spots

LED Spots zijn erg goede vervangers van de vertrouwde GU10 en MR16 halogeen spotjes en zijn dan ook zeer populair gebleken bij veel mensen die op zoek waren en zijn naar een waardig alternatief. Waar voorheen veel spots nog kampten met een grauwe lichtkleur en slechte dimbaarheid zijn deze euvels al enkele jaren opgelost en heeft de markt het afgelopen jaar een aantal prachtige artikelen weten te ontwikkelen. Door de introductie van de powerled eind 2011 en de introductie van veel nieuwe producten in 2012 zijn er nu ledspots verkrijgbaar die er exact zo uitzien als onze vertrouwde halogeen spotjes en die bovendien ook prima dimbaar zijn. 

Energie slurpende halogeen spotjes

Halogeen spotjes zijn ongemerkt behoorlijke energieslurpers. Vaak zitten er al snel 4-8 led spotjes aangesloten op een lamp of rail en de wattages van deze lampjes bij elkaar opgeteld gaan al snel naar de 250 Watt of meer. Omdat er met LED maar liefst 80% bespaard kan worden zijn de besparingen hierop bijzonder groot. Veel mensen zijn verbaasd om te leren hoeveel ze eigenlijk kunnen besparen door over te stappen op led verlichting. Met spanning en enthousiasme wordt dan een jaar later de stroom afrekening ontvangen waarna blijkt dat er inderdaad een fors verschil te bemerken valt ten opzichte van voorgaande jaren. 

Makkelijk vervangen van spots door led spots

Het plaats van LED Spots met en GU10 is zeer eenvoudig. U kunt de spots simpelweg 1 op 1 vervangen. De ledspots werken gewoon op 230V en zijn mede daardoor een zeer eenvoudige en populaire besparing.

Meer over dit artikel : bezoek de site