Het doel van de osteopaat is om met andere ogen en nieuwe methoden naar uw klacht te kijken. Wanneer u ten einde raad bent, is het zeker nuttig om een keer langs de osteopaat te gaan. Bij osteopathie Van Duursen wordt de onderliggende oorzaak van wervelkolomklachten vaak buiten de wervelkolom gezocht. Bijvoorbeeld spanning van de bindweefselstructuren geeft ook spanning op de wervelkolom. De oorzaak kan dus in het bindweefsel of fascia liggen. Heeft u bijvoorbeeld een stijve enkel? Zelfs dit kan de oorzaak van uw rug- en nekklachten zijn. Wanneer een probleem niet tijdig opgelost wordt, bestaat het risico dat ook alle zachte structuren rondom het desbetreffende gewricht gaan irriteren.

Buikklachten verhelpt de osteopaat in Eindhoven graag voor u

De osteopaat kunt u van uw buikklachten afhelpen door te kijken of uw organen genoeg beweging hebben. Vaak hebben mensen last van een opgezette buik of winderigheid omdat de organen te weinig beweging hebben. Door beperkte beweging kunnen organen minder goed hun functie uitoefenen waardoor bijvoorbeeld de spijsvertering beïnvloed wordt. Veelvoorkomende buikklachten zijn bijvoorbeeld brandend maagzuur, misselijkheid, opgeblazen gevoel en ongesteldheidsklachten. Door middel van zachte technieken kijkt de osteopaat in Eindhoven naar de buik. Naast het onderzoek geeft de osteopaat ook graag voedingsadvies om zo de spijsvertering te ondersteunen waarmee de klacht verdwijnt. Wanneer de klacht verholpen is, is het verstandig om nog een keer terug te komen om te voorkomen dat de klacht weer terugkomt.

Kom naar de osteopaat in Eindhoven bij sportblessures

Bij een blessure is het belangrijk om naar het hele lichaam te kijken. De mobiliteit van het hele lichaam moet verbeterd worden om zo nieuwe blessures te voorkomen. Door de mobiliteit te verbeteren heeft u minder kans op een blessure. Uiteraard wordt er ook naar de blessure zelf gekeken, maar de oorzaak zit vaak ergens anders. Heeft u nog geen blessure, maar sport u vaak? Ook dan heeft het zin om naar osteopathie Van Duursen te komen. Dankzij osteopathie kunnen problemen voorkomen worden. De praktijk van Osteopathie Van Duursen is gevestigd aan de atletiekbaan van Eindhoven Atletiek waar een sportmedisch centrum is. Hier wordt intensief samengewerkt met fysiotherapeuten, podotherapeuten en andere specialisten om u weer op de been te krijgen.

Meer over dit artikel : bezoek de site