Witgoed reparatie Amsterdam legt het probleem uit van een wasmachine die niet centrifugeert

Waarom de wasmachine niet wringt – Oorzaken

De wasmachine is het onderwerp van huishoudelijke apparaten, zonder welke het beheerproces niet meer aanwezig is. Het is absoluut in elk huis en in elk appartement. En maîtresses zijn moeilijk te onthouden wat alledaagse handen wassen is. Vooral als je beddengoed of een groot aantal kinderdingen moet wassen, wat het kind binnen enkele minuten weet te smeren.

Kortom, een wasmachine maakte ons leven gemakkelijker. Maar zoals elke techniek kan het kapot gaan. Het meest voorkomende probleem van de master is de schending van de draaifunctie. Dat wil zeggen, de machine verzamelt water, wast, maar het persen niet. Waarom knijpt de wasmachine het wasgoed niet uit? En wat moeten we doen?

Veelvoorkomende oorzaken van een wasmachine die niet centrifugeert in de praktijk door witgoed reparatie Amsterdam

Waarom wringt de wasmachine niet uit?

Veel mensen denken misschien dat het gebrek aan spin geen probleem is. Er zijn zelfs veel redenen waarom de wasmachine niet meer werkte. Bijvoorbeeld:

Het wasprogramma is niet juist ingesteld, de draaifunctie is gedeactiveerd of de zachte wasmodus is ingeschakeld;

Het probleem met de gootsteen. Waarschijnlijk blokkering of falen in het programma van het apparaat, waardoor de afvoer niet werkt;

De koolborstels van de motor werden onbruikbaar;

Defecte elektronische module;

Problemen met de waterspiegelsensor;

De tien stopten met werken;

Overbelasting van de trommel, dat wil zeggen, een groot aantal dingen worden gelegd;

Belastinggenerator brak;

De motor werkte niet meer.

Bij elk mogelijk probleem moet je apart werken. Omdat het de eerste bel kan worden, wat aangeeft dat het apparaat binnenkort onbruikbaar zal worden.

 

Zachte wasmodus

Onder welk regime zouden we de was moeten wassen? Moderne wasmachines hebben een groot aantal functies. Bijvoorbeeld zacht wassen. Ontwikkelaars hebben het voor de consument geprobeerd en hebben een modus gemaakt die delicate dingen niet beschadigt tijdens het wassen. Het draaien kan vanzelf worden uitgeschakeld, eenvoudig door op een knop te drukken.

Daarom is het de moeite waard om de interface van de machine zorgvuldig te inspecteren. Het is mogelijk dat de modus voor het wassen van dun linnen is geselecteerd of dat het centrifugeren is uitgeschakeld. In dit geval moet u het programma wijzigen en proberen opnieuw te wassen. Als deze methode niet werkt, moet je het verder begrijpen.

Overbelasting met linnen

Dit probleem komt vrij vaak voor. Vanwege het feit dat de trommel overladen is met wasgoed, werkt de wasmachine niet. Wanneer de machine begint te centrifugeren, probeert deze de trommel naar de gewenste snelheid te laten draaien. Maar vanwege de zwaarte van natte kleding, kan dit dit niet. Het wasgoed blijft dus zonder te knijpen.

Om een ​​dergelijk probleem te voorkomen, moet u de instructies van de fabrikant zorgvuldig lezen. Meestal geeft dit de toegestane hoeveelheid dingen aan die de machine kan weerstaan. Deskundigen adviseren om overbelasting te voorkomen, omdat dit de levensduur van het apparaat verkort.

Om het probleem op te lossen, moet je de helft van de dingen eruit halen. Dat wil zeggen, het moet in delen worden bereikt. Je kunt ook proberen de dingen gelijkmatig over de drum te verdelen. Maar deze methode werkt mogelijk niet en kan het apparaat verder beschadigen.

Witgoed reparatie Amsterdam lost complexe problemen op

Complexe problemen oplossen

Hierboven werden eenvoudige storingen overwogen. Maar om de hieronder vermelde problemen op te lossen, moet u voldoen aan de veiligheidsvoorschriften.

Het eerste dat u moet doen voordat u de reparatie start, is om de wasmachine los te koppelen van het elektriciteitsnet, dat wil zeggen de stekker uit het stopcontact te trekken. Het is ook raadzaam om alle elektrische apparaten in de buurt te verwijderen of los te koppelen. Alsof er water op komt, kan er kortsluiting optreden.

Voor alle foutcodes en storingen aan uw wasmachine, vaatwasser, wasdroger, koelkast of vriezer, belt u met witgoed reparatie Alkmaar.

Meer over dit artikel : bezoek de site