Olympios
Image default
Dienstverlening

Incassobureau als particulier inschakelen

Incassobureau voor particulieren

Wel eens via internet besteld maar niks gekregen? Een incassobureau voor particulieren  kan dan uitkomst bieden. Heden ten dage wordt veel via internet aangeschaft. Betalen moet je meestal via iDeal, maar wat als er dan niet afgeleverd wordt? Als een webwinkel dan niet meer thuis geeft, is er een problematische situatie. Dat is natuurlijk niet! zoals het zou moeten verlopen. Krijg je je geld van de bestelling niet terug? Dan moet er een particuliere incasso van gemaakt worden.

Hoe we te werk gaan

Wanneer uw particuliere incasso opdracht opgestart wordt. We schrijven uw debiteur snel aan. In de brief vind de debiteur wat hij moet betalen. Wettelijk is bepaald welke rechten particulieren hebben. Hierin zijn diverse zaken goed geregeld bij bijvoorbeeld een aankoop via internet.  Zo kan de koper binnen 14 dagen na levering van het bestelde nog afzien van de bestelling.  Hij kan de goederen dan terugsturen en binnen 14 dagen dient de webshop  eigenaar het betaalde dan te retourneren.

Een incasso opdracht indienen

De incassokosten conform de wet incassokosten worden bij debiteur in rekening gebracht. Doorgaans is dit een bedrag van 15%. Hoe groter het bedrag is hoe lager het percentage aan kosten. De btw over de buitengerechtelijke kosten  worden dan tevens bij debiteur in rekening gebracht. Zo komen deze niet voor uw rekening. No Cure No Pay is bij ons kantoor ook van toepassing op particuliere incasso opdrachten. En dat betekent dan weer: Geen kosten voor u als er niks voldaan wordt. http://www.billincasso.nl/nl/incassobureau-particulieren.html

Meer over dit artikel : bezoek de site