Iedereen ervaart weleens stress. Sommige mensen ervaren echter zoveel stress dat ze zich altijd gestrest voelen. Dit hoeft niet alleen veroorzaakt te worden door school of werk, dit kan ook andere oorzaken hebben. Vaak weten we zelf wel waar de stress vandaan komt, daarom kunnen wij ook onszelf het beste helpen. Dit betekent echter niet dat je geen hulp moet gaan zoeken, als je het echt nodig hebt.

Dit kun je allemaal zelf doen

Omdat we vaak weten waardoor we ons gestrest voelen, kunnen we ook zelf bepalen wat deze stress zal verminderen. Soms helpt het om iets anders te gaan doen, zodat we ons wat meer ontspannen voelen.

Een activiteit die je kunt ondernemen, om meteen de stress we te nemen is door creatief bezig te gaan. Je kunt bijvoorbeeld wat oude projecten (waar je niet meer aan toe bent gekomen) af maken. Haal dus al die schroeven, bouten en moeren bij elkaar en maak al die projecten af. Dit laat maar weer eens zien hoe iets simpels zoals een moer je kunt helpen om van je stress af te komen.

Het belangrijkste wat je moet doen (als je het nog niet wist), is te achter halen waar de stress vandaan komt. Je kan zo namelijk sneller tot een oplossing komen, als je weet wat precies het probleem is. Als je niet weet wat het probleem is, is een goede manier om erachter te komen, erover te praten. Dit hoeft niet per se met een psycholoog te gebeuren. Je kunt ook gewoon een goed gesprek voeren met iemand die dicht bij je staat. Dit kan een familielid zijn of een goede vriend/vriendin. Je hoeft je niet te schamen, vaak zullen ze je wel begrijpen. Het kan natuurlijk onverwacht voor ze aankomen, omdat het ze nooit eerder is opgevallen en omdat jij het ook nooit eerder hebt verteld.

Meer over dit artikel : bezoek de site